Rikardo Gomeš: Možemo da izbacimo Bešiktaš! Još koji gol da smo dali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.08.18. | 11:57

„Ova igra daje nadu“, optimista je Partizanov napadač posle prvog meča plej-ofa Lige Evrope

Još ga nije dao u Superligi, zato na međunarodnim utakmicama pakuje Rikardo Gomeš golove i usmerava Parni valjak ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Dvaput Rudaru, „otvaranje“ Nordsjilanda u Danskoj, a onda verovatno najvredniji pogodak ovog leta. Glavom u mrežu Bešiktaša za vođstvo, ispostaviće se, nedovoljno da bi se slavila pobeda, mada je igrom, stavom, trčanjem, pa i tučom, pokazao Partizan da može da se rve sa Bešiktašem. I da može da mu se odupre.

Izabrane vesti

Zato, nema tog čoveka koji je u četvrtak veče napustio stadion u Humskoj 1 bez makar zrna optimizma da je naredne sedmice u Istanbulu moguće opet napasti turskog predstavnika i na njegovom tlu ga saplesti na poslednjoj stepenici projektovanog puta.
Verujem u prolaz“, optimista je napadač sa Zelenortskih Ostrva, najbolji pojedinac u sastavu Zorana Mirkovića u prvoj utakmici plej-ofa lige Evrope (1:1). „Možemo da ostvarimo dobar rezultat. Videli smo sa kakvom ekipom smo igrali, upoznali su i oni nas. Nismo se uplašili, bili smo ravnopravni, a igra u Humskoj daje nam nadu pred put za Istanbul“.

Jubilarnu 250. Partizanovu utakmicu u UEFA takmičenjima Rikardo je ukrasio pogotkom, za koji bi mogao da plati piće Goranu Zakariću, pošto ga je reprezentativac Bosne i Hercegovine sjajno proigrao.
Gledao je moje kretanje u kaznenom prostoru i odigrao odličnu utakmicu“.

Posebnu vrednost golu daje činjenica da je novajlija iz portugalskog Nasionala prevario Domagoja Vidu, sa etiketom vicešampiona sveta.
Fenomenalan osećaj, posebno u ovakvoj utakmici. Ceo život radim za golove, a kad ispred sebe imate pojedince poput Vide, to uliva dodatnu dozu adrenalina i samopuzdanja koji čuvate za dalje mečeve. Bešiktaš je sjajna ekipa sa odličnim pojedincima. Mogli smo da postignemo još jedan gol… Neka se vrati u Istanbulu.“.

A na Bosfor ne nosi Partizan prednost, jer je – kako je lepo primetio Ljubiša Tumbaković - pokazatelj neiskustva dati i primiti gol u istom minutu“. Što znači da će crno-beli morati da napadnu, a biće lišeni pomoći Nebojše Kosovića (kartoni), možda i Marka Jankovića (zavisno od stepena povrede zadnje lože).
Siguran sam da će šef Mirković naći odgovarajuće rešenje ukoliko dođe do prinudnih rotacija“, ne predaje se Rikardo Gomeš, čija izdanja s početka sezone nagoveštavaju da je klub iz Humske 1 pogodio njegovim angažovanjem.

Ne samo zbog golova...

GROBARI, NASTAVITE OVAKO

Četvrti gol otkako je obukao Partizanov dres Rikardo je posbetio porodici i navijačima Partizana.
Ambijent kakav se pamti. Podrška je bila sjajna, veoma sam zahvalan navijačima, nadam se da će nastaviti da nas podržavaju na ovaj način. Što se tiče života, Beograd mi se sviđa, prelep je. Moja porodica uživa u svakom danu. Izjasnila se da želi da žive ovde, jer se dobro oseća“, kaže novi miljenik publike u Humskoj.

FOTO: MN Press


tagovi

Rikardo Gomeškvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara