Rim ključa: Lacio lomio i slomio Salcburg! Atletiko stavio polufinale pod ključ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.04.18. | 23:02

Ekipa Simonea Iznagija slavila sa 4:2, Madriđani sigurni pred revanš (2:0)

Lacio je još jednom pokazao da je tim pred kojim ove sezone ne postoje barijere. Sjajna ekipa Simonea Inzagija slomila je austrijski Salcburg snagom pobedničkog karaktera i došla do značajne prednosti u četvrtfinalu Lige Erope - 4:2 (1:1).

Lacijali odavno nisu napunili Olimpiko kao što su to činili večeras, a igrači u nebeskoplavim dresovima učinili su da atmosfera u čak četiri puta dostigne stepen ključanja. Salcburg je odigrao dobar meč, vraćao se u dva navrata i delovalo je da će uspeti da ostvari sjajan rezultat na Olimpiku, ali su onda gas dodali Felipe Anderson i Ćiro Imobile, pa je domaćin stigao do kapitala koji će mu omogućiti da u revanšu za sedam dana vodi glavnu reč.

Izabrane vesti

Dušan Basta je bio kreator prvog pogotka na utakmic, koji je još u osmom minutu postigao odlični Senad Lulić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao je da bude asistent u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je odlično centrirao Miliković Saviću na drugoj stativi, ali je ovaj loše gađao glavom. 

Potez utakmice predstavljala je sjajna realizacija Marka Parola na startu drugog poluvremena. Odlični vezista Rimljana je dodavalje Luisa Alberta petom poslao u nebranjeni gol gostiju. Ipak, Salcburg je imao odgovor i na kon prvog i nakon drugog gola domaćina, uspevao je da izjednači golovima Beriše i Minamina, ali su Rimljani ipak sačuvali snagu za odlučujuće trenutke utakmice. Ipak, ekipi iz Večnog grada neće biti nimalo lako u revanšu, s obzirom da je ekipa Marka Rozea već nekoliko puta ove sezone pokazala da ume da bude ubojita na svom terenu.

LACIO – SALCBURG 4:2 (2:1)
/Lulić 8, Parolo 49, Anderson 74, Imobile 76 – Beriša 30pen, Minamino 71/

LACIO (3-4-2): Strakoša – Felipe, De Fraj, Radu – Basta (od 65. Patrik), Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić – Imobile (od 85. Kaisedo), Luis Alberto (od 65. Anderson).

SALCBURG (4-4-2): Valke – Lajner, Ramaljo, Ćaleta-Car, Ulmer – Hajdara (od 82. Volf), Samaseku, Šlager, Beriša – Gulbrandsen (od 70. Minamino), Dabur.

Atletiko Madridu su protiv Sportinga bile dovoljne svega 23 sekunda da stave do znaja ekipi Žorža Žesusa da nema previše osnova da se nada plasmanu u polufinale. Koke je tada načeo odbranu protivnika, dok je konačan rezultat u finišu prvog poluvremena postavio Antoan Grizman - 2:0 (2:0).

Dijego Simeone je bio svestan da su dva gola prednosti ogroman kapital za njegov tim, kao i da bi za goste iz Lisabona eventualni pogodak na večerašnjoj utakmici mogao da predstavlja veliki kapital u revanšu, pa je odlučio da u nastavku utakmice povede računa pre svega o kontroli lopte. Madriđani su protivnika naterali da igra daleko od njihovog gola, dok su sa druge strane čekali svoju šansu da praktično stave tačku na prolazak u finale. Onu najizgledniju nije uspeo da iskoristi Dijego Kosta već na startu drugog poluvremena, ali je Matrisio uspeo da osujeti njegov pokušaj.

Gosti su na kraju imali razloga ozbilno da žele, pošto je Brajan Ruiz u 93. minutu propustio priliku da kazni veliki propust domaće odbrane, pošto je sa svega dva-tri metra udaljenosti gađao preko Oblakovog gola. Da se tada zatresla mreža Atletika, revanš na Žoze Alvalaldeu bi predstavljao ozbilno iskušenje na Simeoneov tim, ovako će to biti verovatno bezuspešan pokušaj ekipe Žorža Žesusa da se domogne polufinala.

ATLETIKO MADRID – SPORTING 2:0 (2:0)
/Koke 1, Grizman 40/

ATL. MADRID (4-4-2): Oblak – Huanfran, Savić, Godin, Ernandez – Korea (od 53. Gameiro), Gabi, Saul, Koke – Dijego Kosta (od 87. Parti), Grizman (od 90. Vitolo)

SPORTING (4-2-3-1): Patrisio – Pićini, Koates, Matje, Koentrao (od 80. Ruben Ribeiro) – Batalja, Karvaljo (od 45. Akunja) – Želson Martin, Fernandes (od 87. Montero), Ruiz – Dost.

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE
/prve utakmice/

RR Lajpcig - Olimpik Marselj 1:0 (1:0)
/Verner 45+1/

Arsenal - CSKA Moskva 4:1 (4:1)
/Ramzi 9, 28, Lakazet 23pen, 35 - Golovin 15/

Lacio - Salcburg 4:2 (1:1)
/Lulić 8, Parolo 49, Felipe Anderson 74, Imobile 76 - Beriša 39pen, Minamino 71/

Atletiko Madrid - Sporting Lisabon 2:0 (2:0)
/Koke 1, Grizman 40/

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara