Franko Armani (Reuters)
Franko Armani (Reuters)

River na pragu nokaut faze Libertadoresa: Preživeo Fortalezu zahvaljujući Armanijevim odbranama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 02:37

Sa tri majstorske intervencije u prvom i sa dva pravovremena istrčavanja u drugom delu, iskusni golman sačuvao bod Milionerima na gostovanju u Brazilu

Nokaut faza Kopa Libertadores je nešto što je u genima River plejta, a argentinski velikan je, bez obzira na paklenu atmosferu stadiona Kastelao u Seari, nastavio da se približava mestu među najboljih 16 timova južnoameričkog kontinenta. Nakon tri uvodne pobede u grupnoj fazi Libertadoresa nije uspeo da zadrži maksimalan učinak, ali je poneo kući bod na kojem mora da zahvali svom golmanu Franku Armaniju, čoveku koje je sa nekoliko sjajnih intervencija sprečio trijufm Fortaleze - 1:1.

Druga se pesma pevala sredinom aprila kada je brazilski predstavnik gostovao na Monumentalu. Tada su Milioneri rutinski izvojevali pobedu (2:0) koja je imajući u vidu 29 udaraca od čega 11 u okvir trabalo da bude i daleko ubedljivija. Na obali Atlantskog okeana, izabranici Marsela Galjarda su uglavnom bili osuđeni na preživljavanje, a protivniku su dozvolili da se maltene ušeta u gol posle samo četiri minuta igre.

Izabrane vesti

Lukas Krispim je povratnom loptom ostavio maltene prazan gol čoveku koji dobro zna kako se postižu golovi protiv Rivera. Gigant iz Buenos Ajresa je kroz karijeru jedna od omiljenih mušterija nekadašnjeg napadača Independijentea Silvija Romera koji je došao do ukupno petog pogotka protiv ovog rivala. Na nesreću krcatog Kastelaa, defanzivci domaće ekipe bili su neoprezni, tačnije Marselo Benevenuto koji je oborio Tomasa Poketina u svom šesnaestercu. Precizan sa bele tačke za izjednačenje bio je Enco Fernandez, talentovani vezista kojeg prate skauti Milana.

Od tog 17. minuta kada je vraćen egal do odlaska na odmor, obe ekipe umele su da zaprete, samo što je konkretnija bila Fortaleza. Lukas Lima je u 26. i 37. minutu dva puta zaustavljen od strane sjajnog Armanija koji se i u finišu prvog dela sjajno izvio da zaustavi udarac Felipea.

Drugi deo meča doneo je znatno manje akcije i konkretnih prilika, mada je Armani takođe imao posla. U dva navrata je argentinski reprezentativac majstorski istrčavao, da bi se potom rizično upetljao u noge protivničim napadačima, ali oba puta je čisto oduzimao loptu do koje je prvi stizao.

Znatno više razloga za nezadovoljstvo ima brazilski tim, budući da nije unovčio nekoliko izglednih prilika, kao i da će u narednom meču morati da igra bez današnjeg strelca Romera koji je isključen zbog prigovora dok je sedeo na klupi. Posle četiri utakmica Fortaleza ima četiri od mogućih 12 bodova, dva manje od drugoplasiranog Kolo-kola čiju poziciju vreba i za čiji će se neuspeh u utakmici sa Alijancom iz Lime moliti.

KOPA LIBERTADORES - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Deportivo Tačira - Emelek 1:4 (1:2)

/Uribe 37 – Rodrigez 3, 11, 59 penal, Kabeza 74/

Independijente Petrolero - Palmeiras 0:5 (0:2)

/Veiga 17, 22, 60, Rafael Navaro 62, Serkueira 74/


GRUPA B

Sreda

Strongest – Atletiko Paranense 5:0 (1:0)

/Triverio 32, 51, Prost 70, Bautista 90+1, Erik 90+4ag/

Karakas – Libertad 1:0 (0:0)

/Akinjola 51/


GRUPA C

Sreda

Estudijantes – Nasional 1:0 (1:0)

/Kastro 41/

Petak

Bragantino - Velez (u toku)


GRUPA D

Sreda

Amerika Mineiro - Atletiko Mineiro 1:2 (1:2)

/Konti 39 – Arana 13, Fernandez 37/

Četvrtak

Tolima – Independijente del Valje 1:0 (0:0)

/Ibarguen 88/


GRUPA E

Četvrtak

Deportivo Kali – Korintijans 0:0

Olvejz Redi – Boka Juniors 0:1 (0:1)

/Salvio 37pen/


GRUPA F

Čertvrtak

Fortaleza - River Plejt 1:1 (1:1)

/Romero 4 - Fernandez 17/

Petak
04.00: (4,90) Alijansa Lima (3,50) Kolo Kolo (1,78)


GRUPA G

Sreda

Kolon Santa Fe – Sero Portenjo 2:1 (1:0)

/Farijas 22, Bernardi 69 – Moreno 73/

Četvrtak

Olimpija Asunsion – Penjarol 1:0 (1:0)

/Salsedo 33/


GRUPA H

Sreda

Taljeres Kordoba – Flamengo 2:2 (1:0)

/Arao 34ag, Santos 57 – De Araskaeta 50, Pedro 69/

Četvrtak

Sporting Kristal – Universidad Katolika 1:1 (1:0)

/Lima 43 – Zampedri 77/


***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresRiver PlejtFortalezaFranko Armani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara