Maks Kruze iz prvog mandata u Volfzburgu (Reuters)
Maks Kruze iz prvog mandata u Volfzburgu (Reuters)

Rizik transfer: Vukovi doveli kontroverznog Maksa sa kojim su već jednom promašili

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:56

I čak su platili ozbiljne pare iako mu je isticao ugovor

Volfzburg se hvata za slamku spasa i rešio je da rizikuje sa napadačem koji se već jednom kod njih ispostavio kao promašaj.

Nemački Vukovi su danas potvrdili transfer iskusnog napadača Maksa Kruzea iz Union Berlina. Kontroverzni Nemac koji je često privlačio pažnju javnosti raznim gafovima, aferama i problematičnim ponašanjem van terena se danas i zvanično vratio u grad Folksvagena posle šest i po godina.

Izabrane vesti

Koliko je Volfzburg očajan u strahu od ispadanja iz lige, pokazuje i ovaj transfer. Prošle sezone su bili hit, izborili Ligu šamiona, ali ove je sve otišlo dođavola. Završili su kao poslednji u grupi Lige šampiona, a u Bundesligi su još gori i nalaze se na 15. mestu prvenstvene tabele. Samo dva boda iznad zone ispadanja. Uz fenjeraša Grojter su najneefikasniji tim lige sa samo 17 postignutih golova na 20 utakmica. Najbolji napadač Vut Veghorst im se nalazi na korak od transfera u Barnli i rešili su da sudbinu stave u ruke nepredvidivog Kruzea.

Pre šest i po godina su ga doveli iz Menhengladbaha za 12.000.000 evra što mu je bio transfer karijere ali se ispostavio kao promašaj i dao je samo šest golova u 32 bundesligaške utakmice. Posle godinu dana su jedva dočekali da ga se reše i prodali su ga Verderu za 7.500.000 evra. Tamo je Kruze radio sa današnjim Volfzburgovim trenerom Florijanom Kofeltom. I tu leži ključ njegovog povratka u Volfzburg.

Kofelt je ubedio klub da će ovoga puta imati bolje iskustvo sa Kruzeom i naterao ih da plate čak 5.000.000 evra za transfer igrača kojem je u Unionu ostalo samo šest meseci ugovora i koji ima 33 godine.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Maks Kruze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara