Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

Robi, pošteno si poginuo! Debitant iz Selte iščupao mlitave Špance (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 22:38

Ali, šta je promašio Alvaro Morata, to treba videti...

Robert Prosinečki i Bosanci su minimalnim porazom u Las Palmasu od Španije (1:0) okončali ipak sjajnu jesen u kojoj su se odličnim igrama izborili za promociju među najbolje selekcije u Ligi nacija.

Borili su se Zmajevi večeras koliko su mogli, pružili žestok otpor objektivno jačem protivniku, ali Crvena furija u većem delu utakmice i nije ličila na sebe.

Izabrane vesti

Verovatno razočarani ishodom utakmice na Vembliju gde su čekali remi Engleza i Hrvata kako bi kao prvi prošli u plej-of, puleni Luisa Enrikea izašli su na teren samo da odrade posao, pa otuda i nijedna konkretna prilika u prvih 45 minuta, uprkos vidljivoj terenskoj dominaciji.

Nešto bolje je igrala Španija tek u nastavku, a pre pobedonosnog gola rezerviste Braisa Mendeza u 78. minutu, videli smo i još jedan promašaj iz serije nestvarnih nesrećnog Alvara Morate. Kako je napadaču Čelsija pošlo za nogom da promaši gol od sedam metara sa svega nekoliko koraka nikom još nije jasno...

Do pobedonsonog pogotka Španci su u stigli u završnici, kao što rekosmo preko debitanta Mendeza, a sjajni plejmejker Selte propustio je šansu da još jednim golom koji minut kasnije baš učini da ga fudbalski svet zapamti. Ipak, može da bude zadovoljan kako je odigrao na premijeri na velikoj sceni i on, a i selektor Enrike, koji mu je pružio priliku. 

Bosna je izgubila meč, ali dobila i važnu lekciju od ipak snažnijeg rivala. Očigledno je angažovanje Roberta Prosinečkog bio pun pogodak i ovu selekciju, koja ima i potencijal, ali i zvezde poput Džeka ili Pjanića sigurno očekuje blistava budućnost.

Foto: Reuters


tagovi

Bosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara