Zadovoljan: Prosinečki
Zadovoljan: Prosinečki

Robijevi Zmajevi ućutkali Belfast (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 16:54

Bosna i Hercegovina iznenadila Severnu Irsku u gostima - 1:2 (0:1)

Pravi belaj napravila je ovog popodneva u Belfastu selekcija Bosne i Hercegovine i na najlepši način otvorila učešće u Ligi nacija. Ekipa Roberta Prosinečkog slavila je sa 2:1 kao gost nad Severnom Irskom i istakla ambiciju za ozbiljan plasman u novom UEFA takmičenju.

Nije Bosna bila bolja danas, bila je strpljivija, srećnija i spretnija i na krilima asa kakav je Edin Džeko uspela je da kazni neopreznu odbranu Iraca u dva navrata. Pitanje je u kom bi smeru otišla utakmica da je iskusni Kajl Laferti u 22. minutu iskoristio lepu šansu u kojoj se našao i doveo domaćine u vođstvo.

Izabrane vesti

Posle toga Bosanci su se mic po mic približavali golu Iraca, a do prednosti stigli u 36. minutu posle lepe akcije Edina Džeka. As Rome je prihvatio loptu na levom krilu, fintirao čuvara majstorski pre nego što je centrirao u peterac, a tamo je spretni Haris Duljević matirao debitanta na golu Severne Irske Bredlija Pikok Farela.

Bio je to srećan finiš prvog dela za goste, a nastavak je počeo novom šansom za Irce i novim promašajem. 

Stjuart Dalas je odlično zahvatio loptu iz dobre pozicije posle centaršuta u 49. minutu, ali je golman Šehić majstorski skrenuo istu u korner. Zmajevi su i ovaj promašaj domaćina kaznili na drugoj strani u 65. nakon velikog kiksa u odbrani Severne Irske. Štoper Katkart loše je vratio loptu glavom ka golmanu Farelu što je iskoristio spretni Elvis Šarić i posle poklona povisio na 0:2. Šok od kojeg se Irci nisu oporavili.

Bez obzira što su dominirali, izveli čak 17 kornera i konstantno napadali, uspeli su tek u nadoknadi da zaprete golmanu Šehiću. Istina, mogli su da prime i treći posle kontre i odličnog šuta Harisa Duljevića u 75. minutu, a počasni pogodak za domaćine postigao je u trećem minutu nadoknade povratnik u reprezentaciju Vil Grig koji je ušao s klupe u 69. minutu.

Isti igrač je imao šansu i za 2:2, koji trenutak kasnije, pošto se igralo čak šest minuta nadoknade, ali su Bosanci iapk izdržali pritisak i upisali pobedu. 

Poslednjih 15-ak minuta u redovima selekcije BiH-a odigrao je i prvotimac Partizana Goran Zakarić koji je ušao s klupe.

LIGA B - GRUPA 3 - 1. kolo

Subota
Severna Irska - Bosna i Hercegovina 1:2 (0:1)
/Grig 90+3 - Duljević 36, Šarić 64/ 

Slobodna: Austrija

Foto: Action Images


tagovi

Robert ProsinečkiEdin Džekoreprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Severne Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara