Ben Dejvis (© twitter.com/SheffieldUnited)
Ben Dejvis (© twitter.com/SheffieldUnited)

Rođendanski poklon Jokanoviću: Šefild doveo štopera planiranog da zameni Van Dajka u Liverpulu

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.08.21. | 21:40

Koštaće ga 1.400.000 evra ako se plasira u Premijer ligu

Poželeo je Slaviša Jokanović pojačanje do kraja prelaznog roka, uprava Šefild junajteda mu je konačno ispunila želju. I to u danu kad srpski stručnjak slavi 53. rođendan. Na Bramal lejn je stigao Ben Dejvis.  Štoper Liverpula je došao na pozajmicu do kraja sezone i predstavlja prvo pojačanje otkako je Jokanović seo na klupu Oštrica.

Klub iz grada čelnika je platio Crvenim 700.000 evra samo da bi imao Dejvisa na raspolaganju do kraja prvenstva, a pod uslovom da izbori plasman u Premijer ligi prebaciće na račun kluba iz Enfilda isti iznos. Svekupno, Dejvis bi mogao da košta Šefild 1.400.000 evra, ali to neće biti problem crveno-belima ako se vrate u elitni rang, bilo direktno, bilo kroz doigravanje.

Izabrane vesti

Engleski mediji navode da bi Dejvis mogao da debituje za Šefild već u sredu, kad Jokanovićev sastav bude gostovao Vest Bromvič Albionu u trećem kolu Čempionšipa. To je takmičenje koje nekadašnji član Prestona poznaje u prste, s obzirom da je u njemu odigroa 129 utakmica.

Dejvis ima 26 godina, Jirgen Klop ga je u februaru doveo iz Prestona za 1.850.000 evra, s namerom da zakrpi rupu nastalu povredama štopera Virdžila van Dajka, Žoel Matip i Džo Gomez. No, Ben nije debitovao za Liverpul. Odigrao je samo dva kontrolna susreta. Na Bramal lejnu bi trebalo da bude standardan.



tagovi

LiverpulŠefild junajtedŠefildSlaviša JokanovićBen Dejvisletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara