©FK Napredak
©FK Napredak

Rokada na poziciji krila pod Bagdalom - Tomić došao, Bastajić otišao

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 17:03

Radno u Kruševcu na dan pred odlazak u Sloveniju

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kruševca)

Nakon dolazaka Uroša Nenadovića i Dušana Stoiljkovića, Napredak je danas doveo još jednog ofantivca za novu sezonu u Mozzart Bet Superligi. U Lazarev grad je stigao iskusni krilni igrač Branislav Tomić, koji se posle kratkog izleta van granica zemlje vraća u Srbiju. Ali, iz Kruševca odlazi Nebojša Bastajić, koji je danas raskinuo saradnju sa klubom, pa je Napredak praktično izvršio rokadu na krilnoj poziciji.

Izabrane vesti

Sve se dogodinlo na dan pred polazak u Sloveniju, pa će Dragan Perišić, šef struke Čarapana, morati u Moravskim Toplicama da ukomponuje novu navalu.

Devedesetosmogodišnji Branislav Tomić je napadač koji ima značajno iskustvo u našoj eliti, s obzirom na to da je upisao preko 100 nastupa u istoj. Ponikao je u čačanskom Borcu, a preko Poleta iz Ljubića, Borca, Metalca, Bačke i Inđije, stigao u Novi Pazar iz kojeg je pre dve godine prešao u Radnički iz Niša, dok je poslednju polusezonu proveo u Rudaru iz Prijedora, u Prvoj ligi Republike Srpske, a tamo tri puta gađao u mrežu. Danas je potpisao ugovor sa Kruševljanima na dve sezone i već od starta druge faze priprema biće na raspolaganju Draganu Perišiću.

Za razliku od Nebojše Bastajića, koji se posle sezone pod Bagdalom oprašta od dresa Čarapana i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, u timu koji je nov i za njegovog dojučerašnjeg saigrača, golmana Nikolu Petrića, Al Bukiri. Bastajić je u dresu Napretka zabeležio 31 nastup, postigao pet golova i sa Markom Šarićem nalazio se na vrhu klupske liste strelaca prethodne sezone. Ovaj iskusni bočni fudbaler će tako posle sedam godina ponovo napraviti inostrani angažman, a poslednji klub van granica naše zemlje bio mu je tajlandski Bangkok.

Napredak sutra putuje u Moravske Toplice, na drugu fazu priprema za narednu sezonu, kada će i biti poznat konačan spisak putnika u Sloveniju.


tagovi

Nebojša BastajićBranislav TomićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara