Roma hoće Blekija! Neka okrenu dobro poznati broj...

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.04.18. | 13:35

Talentovani Srbin među tri pojačanja koja je naciljao sportski direktor Monći

Kakva sezona za Nikolu Blekija Milenkovića! Kakav uspon karijere za godinu i kusur dana! Pre godinu i po je ušao u  Partizanovu startnu postavu, a sada ga želi polufinalista Lige šampiona!

Uticajni dnevnik Korijere dela sera javlja da se talentovani srpski štoper nalazi na listi želja Rominog sportskog direktora Monćija. Španski transfer guru i jedan od najvećih lovaca na talente u svetskom fudbalu ume da nanjuši potencijalne zvezde i samim tim je velika stvar što se Milenković našao u njegovom fokusu. Osim našeg mladog reprezentativca, Monći želi i njegovog saigrača iz Fjoreninte, Žordana Veretua i brazilskog ofanzivca Andersona Talisku, pozajmljenog iz Benfike u Bešiktaš.

Izabrane vesti

Milenković je jedno od otkrovenja sezone u Seriji A. Došao je letos kao neiskusni talenat koji je u Srbiji imao tek jednu sezonu seniorskog fudbala u nogama, ali se ispostavilo da je Fjorentina pogodila njegovom kupovinom za 5.100.000 evra. Na početku mu je, kao i svim mladim novajlijama iz inostranstva bilo potrebno vreme da se uklopi i navikne na ozbiljniji nivo, visoke taktičke zahteve italijanskog fudbala i žestoku konkurenciju.

Kad je pohvatao konce posle nekoliko meseci i aklimatizovao se na novu sredinu i saigrače, postao je nezamenjiv. Na poslednjih desetak mečeva je standardan, bilo kao štoper, bilo kao desni bek. Svejedno da li u formaciji sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji. Milenković igra sve! I radi to dobro... U nedelju veče je bio među najbolje ocenjenim igračima u pobedi nad Napolijem, Drisa Mertensa je spakovao u džep.
„Bilo je teško sa Mertensom, ali svakom defanzivcu je teško s njim. Pre utakmice se posebno pripremim za svakog rivala i ovoga puta je ispalo dobro. Pokazali smo veliki karakter i ovu pobedu posvećujemo sećanju na našeg pokojnog kapitena Atsorija“, rekao je Milenković posle pobede.

Nedavno se spekulisalo da je neimenovani klub iz Španije zainteresovan za Milenkovića i da je Fjorentina odredila cenu od 30.000.000 evra. Za Romu je verovatno spreman isti odgovor. Vučica će skoro sigurno narednog leta dovoditi pojačanja u poslednjoj liniji. Pogotovo ako ode Kostas Manolas i tu se otvara prostor za Milenkovićev transfer.

Roma je zainteresovana, a sve detaljne infromacije o Milenkoviću može da dobije i na jednoj dobro poznatoj adresi u Srbiji. Kod Ivana Tomića. Bivši trener Partizana je taj koji je Milenkovića gurnuo u vatru i lansirao ga u Humskoj. A kao nekadašnji igrač Rome i potom sportski direktor crno-belih je prethodnih godina često bio na vezi sa bivšim klubom. Ne mali broj puta su iz Rome zvali Tomića da se raspitaju o karakteristikama pojedinih srpskih fudbalera, jer veoma cene njegovo mišljenje. Nije isključeno da su se kod Tomića već raspitali i o Blekiju.

Fjorentina će verovatno pokušati da zadrži srpskog defanzivca i ne planira prodaju posle samo jedne sezone, ali ako stigne ponuda koja se ne odbija... Milenković bi mogao stopama Matije Nastasića koji je u Firenci izasrato u jednog od najboljih mladih štopera na svetu pre nego što je prešao u Mančester Siti.

FOTO: Action images


tagovi

Nikola MilenkovićIvan TomićRamon Rodrigez Vareho Monći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara