Gonsalo Guedeš (Foto: ©Reuters)
Gonsalo Guedeš (Foto: ©Reuters)

Roma krenula po Guedesa: Valensiji 25.000.000 evra i jedna od dve želje

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 14:15

Portugalski napadač bi mogao da naplati najbolju sezonu u karijeri

Prošlo je gotovo nedelju dana otkako je Roma osvojila Ligu konferencije. Rim još uvek slavi prvi evropski trofej još od 1961. godine, ali za razliku od navijača, na Olimpiku nemaju toliko vremena za slavlje. Sportski sektor uveliko radi na jačanju igračkog kadra kako bi napravio još jedan iskorak i naredne sezone se domogao Lige šampiona. Što da ne, možda i trofeja u Ligi Evrope.

Ipak, za tako nešto Žozeu Murinju su potrebna pojačanja i sportski direktor Tijago Pinto uveliko radi kako bi mu ih obezbedio. Španski mediji pišu da je Roma dostavila Valensiji ponudu za Gonsala Guedesa. Vučica je navodno spremna da za portugalskog napadača izdvoji 25.000.000 evra i pride put Mestalje pošalje Amadua Dijavaru ili Gonzala Viljara, jednog od dvojice fudbalera koje Slepi miševi izuzetno cene i za koje su pokazivali interesovanje u prethodnom periodu, sve kako bi oborili Guedešovu cenu.

Izabrane vesti

Il Mesađero ističe da se Guedeš nalazi na vrhu Murinjovih želja u letnjem prelaznom roku, ali da će Vučica prethodno sačekati razvoj situacije oko Nikola Zaniola o čijem se odlasku iz kluba sve glasnije spekuliše. Rimski list navodi da trener Rome vidi sunarodnika kao odličan dodatak u napadu i ispomoć Tamiju Abrahamu, s obzirom na to da može da igra na levom krilu, ali i iza centralnog napadača.

Kao polušpic je Guedeš i igrao u većem delu ove sezone koja je ujedno bila i njegova najproduktivnija. Na 36 utakmica postigao je 11 golova (nikada ranije nije "prebacio" pet u prvenstvu) i namestio šest, a pogodio je i dva puta u Kupu kralja, pa se čini da je posle brojnih prelaznih rokova u kojima se govorilo o njegovom potencijalnom transferu, u predstojećem pravi trenutak da napravi iskorak u karijeri. Reklo bi se da je reprezentativac Portugalije i sam svestan toga.

"Pričaću sa agentom kada se sezona završi. Ali razmatraćemo ponude koje dobijemo jedino ukoliko budu dobre i za mene i za Valensiju. Kako bilo, osećam se dobro ovde. Trenutno sam fokusiran jedino na Valensiju i želim da ostanem ovde", govorio je Guedes pre oko mesec dana.

Guedes je u Valensiju stigao leta 2017. na pozajmicu iz Pari Sen Žermena, a godinu dana kasnije Slepi miševi su ga otkupili za 40.000.000 evra, čime su ga načinili najskupljom kupovinom u istoriji kluba.


tagovi

Gonsalo GedesRomaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara