De Rosi i Milner
De Rosi i Milner

Roma: Ubiše nas dugim loptama! Moramo da pritisnemo Lovrena i Van Dajka

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 11:49

De Rosi o trci sa Liverpulovim brzanjcima, Florencijevo obećanje navijačima

Kvalitetnih pola sata i dobra završnica. Između toga bunar u kome su, verovatno, završile ambicije Rome da se plasira u finale Lige šampiona. Liverpul je uraganskim krajem prvog i početkom drugog dela ubio u pojam italijanskog predstavnika i, čini se, završio posao uoči puta u Kijev.

Mada, tako je mislila i Barselona, zbog čega u Rimu veruju da opet mogu da nadoknade tri gola zaostatka.
U četvrtfinalu Lige šampiona smo dokazali da je sve moguče. Naša je dužnost da verujemo u uspeh, pokušaćemo da napravimo još jedan preokret. Zbog nas i ljudi koji vole Romu“, kaže kapiten Danijele de Rosi.

Izabrane vesti

Priznaje iskusni vezista da sličnosti sa prethodnom rundom postoje. Donekle...
Jedina razlika je u tome što smo protiv Barselone prvi meč izgubili nesrećno, a osetili smo i na Nou Kampu da možemo da igramo s takvim timom. Na Enfildu smo počeli snažno, da bismo se povukli zbog žestine Liverpulovih napada. Moramo da naučimo lekciju pred revanš. Kad smo igrali u Kataloniji, shvatili smo da možemo da srušimo Barsu, a u Engleskoj smo prosto zatrokirali. Liverpul je isti nivo, što znači da je sve moguće“.

Napadački trio Salah-Firmino-Mane na proste činioce je razbio Rominu odbranu, a odluka trenera Euzebija di Frančeska da igra sa trojicom pozadi (Facio, Manolas, Žezus) smatra se pogrešnom. Na Olimpiku vide drugačije.
Liverpul je sve vreme igrao dugim loptama. Na bilo kom delu terena. Bilo nam je teško da pokrijemo toliki prostor protiv fudbalera koji su u svakoj situaciji brži od nas. Imali smo utisak da dominiraju sredinom i da nikako ne možemo da presečemo pas“, požalio se Danijele de Rosi.

Na sličan način razmišlja desni spoljni Alesandro Florenci, uveren da će se odbrana Klopovog tima naći pod pritiskom na Olimpiku.
Videli smo da se odbrana Liverpula muči svaki put kad bismo preneli loptu na polovinu protivnika, međutim, i sami moramo bolje u defanzivi. Šteta što u nekim delovima utakmice nismo delovali kao tim, skoro da smo se uplašili rivala. Dobro smo prostudirali Liverpul, znali smo sve o njima, da uvek igraju dugim loptamam, koje kasnije omogućavaju sprint brzim igračima. Opet, izgubili smo naš način igre u onim delovima meča kad je lopta bila u nogama Dejana Lovrena i Virdžila van Dajka“, potencira Florenci slabe tačke Crvenih.

Nada se i on da Roma može da dobije revanš sa 3:0.
Izgubili smo se posle uvodnih pola sata. Bili smo, praktično, mrtvi, ali nas Liverpul nije ubio. Navijačima obećavam da ćemo iskrvariti za dres i naredne serede odigrati potpuno drugačiju utakmicu“, dodao je Florenci.

FOTO: Action images


tagovi

Danijele De RosiAlesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara