Romina „italocentrična“ veza i u njoj novi Pirlo

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 15:27

Monći gradi imperiju za budućnost

Romini ovosezonski rezultati možda nisu odraz astronomskih ulaganja tokom prošlog leta, ali iako mnogi kritikuju dosadašnji rad sportskog direktora Monćija, može se reći da odlični sportski radnik pravi imperiju za budućnost.

Posle kupovina nekoliko zanimljivih tokom jula i avgusta, Monći je spreman da napravi još jedan ozbiljan korak napred u svom radu i Vučici obezbedi potpis trenutno najtraženijeg mladog italijanskog fudbalera - Sandra Tonalija. Novi Pirlo, kako ga zovu praktično svi na Čizmi, privukao je strahovitu pažnju najvećih italijanskih klubova uključujući Juventus, Milan i Inter, ali i londonske gigante Čelsi i Arsenal. 

Izabrane vesti

Ipak, novinar Sport Italije Alfredo Pedula, koji uglavnom ima dobra saznanja kada nisu u pitanju oni najveći transferi, tvrdi da je Roma sada iskočila kao najozbiljniji kandidat i da namerava da posao sa Brešom završi što pre. Monći radi ubrzanim tempom da Tonalija završi po ceni od 28.000.000 evra, koliko Breša i traži od svih potencijalnih kupaca.

Kritičari tvrde da je Tonali fudbalska reinkarnacija Andree Pirla, mada i fizički dosta podseća na legendarnog Mocarta, koji je karijeru takođe počeo u Breši. Nedavno je Tonali dobio poziv za selekciju Italije, mada nije debitovao u prijateljskom meču protiv SAD. O njegovim kvalitetima pišu se hvalospevi mesecima unazad, a navodno je dosad bio najbliži transferu u Inter.

Zanimljivo, ako bi Roma završila ovaj transfer stvorila bi, uslovno rečeno, „italocentrični“ vezni red u kojem bi još bili fantastični Nikolo Zaniolo, te Brajan Kristante i Lorenco Pelegrini.

Roma bi mogla da izgleda opasno u budućnosti. 

Foto: Reuters


tagovi

Sandro TonaliZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara