Ronaldo do kraja karijere u Juventusu, četiri šanse da im donese Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 16:33

Imaće privilegiju koju nisu imali Del Pjero ili Bufon

Euforija u Italiji posle dolaska Kristijana Ronalda se ne smiruje, navijači Juventusa su u transu, cela liga očekuje benefite od dolaska najboljeg igrača sveta.

Ali ima i onih koji smatraju da ovakav potez Juventusa nije perpsektivan i da Portugalac ne vredi taj novac. Obeštećenje Realu, procenti bivšim klubovima i provizija agentu Mendešu su koštali Bjankonere 117.000.000 evra. Ronaldova plata će ih na bruto nivou koštati 68.000.000 evra. Pomnožite to sa četiri i videćete da će Kristijano na kraju koštati Staru damu 389.000.000 evra!

Izabrane vesti

Obeštećenje će biti pokriveno prodajama Iguaina, Ruganija i Sturara, veći deo plate će finansirati Eksor, krovna kompanije familije Anjeli. Ali to su opet ogromni troškovi za Juventus, i za Anjelijeve. Oni imaju pare, ali ne vole da ih rasipaju i draže im je da dovedu igrača bez obeštećenja nego da plaćaju stotine miliona. Ronaldo je izuzetak. On će podići vrednost kluba, zbog njega će da porasti i prihodi od marketinga, ali on se klubu suštinski može isplatiti samo na jedan način – osvajanjem Lige šampiona.

Nije doveden da bi davao golove Kjevu, Sasuolu i ostalima već da bi torinski klub konačno popeo na krov Evrope. Koliko god da Juventus ima pobednički karakter u Italiji, toliko mu u Ligi šampiona stoji etiketa gubitnika. Bjankoneri u poslednjih dvadesetak godina imaju pet izgubljenih finala zaredom. Iako su u vrhu evropskog fudbala prethodnih godina, uglavnom bi morali da pognu glavu kada naiđu na Ronalda i Mesija. Zato su rešili da jednog od njih kupe kako bi ih doveo na vrh. Drugog rešenja nije bilo...

Ali ni Ronaldo nije bio naivan i zahtevao je dugoročno poverenje. Tražio je i dobio ugovor na četiri godine. Sa platom od 30.00.000 evra neto! To ne bi dobio ni u jednom drugom evropskom klubu. S obzirom da je u februaru napunio 33 godine, jasno je koliko je Portugalac dobro prošao.
„Kristijano će završiti karijeru u Torinu“, otkrio je njegov agent Žorž Mendeš.

Portugalac će odraditi ugovor do kraja, nema nameru da ide po još novca van Evrope. Juventus će sa njegovim ugovorom biti limitiran u naredne četiri godine za dovođenje nekih drugih zvezda jer će palćati Ronalda 30.000.00 evra i u 38-oj godini života. Legende poput Del Pjera ili Bufona nisu imale privilegiju da završe karijere u Torinu...

Juventus je poznat kao klub bez mnogo emocija i poštovanja starih zasluga. U njemu su svi igrači zamenjivi i na prodaju. Ali to što je svaka zvezda imala cenu je Juventus na kraju i koštalo osvajanja Lige šampiona. Nisu zadržavali najbolje i nisu uspevali da dođu do kraja.

Toga treba da bude svestan i Ronaldo. Zato će na njemu u naredne dve godine biti ogroman pritisak da donese titulu u Ligi šampiona. Jer, teško je očekivati da će to uspeti baš u trećoj ili četvrtoj godini ugovora. Iako predstavlja prirodni fenomen i organizam mu je „mlađi“ nego što to krštenica kaže, Ronaldo polako prolazi zenit karijere što su u Madridu osetili i nisu mu stajali na putu. Ali, dobio je šansu u Juventusu da nošen novim motivima iscedi iz sebe ono najbolje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara