Ronaldo je prvo hteo kod Anćelotija u Napoli?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 09:33

Istina iza ludog transfera u Juventus

Bezmalo nedelju dana prošlo je otkako je Napoli zvanično objavio dolazak Kristijana Ronalda u verovatno najluđem transferu ovog leta i jednom od najvećih poslova decenije.

Ako ste dobro obratili pažnju videli ste da smo u uvodnoj rečenici teksta napravili grešku kakva bi u normalnim okolnostima izazvala ozbiljnu reakciju kod navijača Juventusa. Ipak, probajte da zamislite da je priča koja je obeležila dosadašnji tok prelaznog roka imala baš ovakav rasplet. Tačnije, da je Napoli zaista doveo Kristijana Ronalda. Novinar lokalne televizijske stanice Luna Karlo Alvino, inače vrlo blizak klubu iz Kampanije, tvrdi da je Kristijano Ronaldo bio na samo dva koraka do potpisivanja ugovora upravo sa Napolijem!

Izabrane vesti

Alvino je rekao da je Kristijano Ronaldo prvenstveno želeo u Napulj kako bi ponovo sarađivao sa Karlom Anćelotijem, ali da Napoli jednostavno nije imao finansijsku podlogu kako bi završio transfer zbog kojeg se i danas trese fudbalsko tržište.
„Kristijano Ronaldo bi danas nosio dres Napolija da je klub imao 350.000.000 evra za kompletan posao“, tvrdi Alvino i nastavlja:
„Juventus je bio Kristijanov Plan B. Žorž Mendeš ima bliske odnose sa Napolijevim predsednikom Aurelijem de Laurentisom. Mendeš je Ronalda prvo ponudio Napoliju, ali klub nije bio u stanju da plati koliko i Juventus“, tvrdi prezenter TV Lune.

Ovu priču je nedugo zatim potvrdio i prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis u razgovoru za rimsku La Republiku.
„Ronaldo je bio ponuđen Napoliju. Njegov agent me je zvao, formulisao mi ponudu za Kristijana i procente koji bi bili uključeni po njegovom dolasku u Napulj. Ali, mi nismo imali tih 350.000.000 evra da investiramo u njegov transfer kao Juventus. Tada bismo rizikovali da klub odvedemo u bankrot“, priznao je kontroverzni filmski producent.

Ronaldo je napustio madridski Real u transferu vrednom 112.000.000 evra i zatim potpisao ugovor s Juventusom vredan 30.000.000 evropskih nočanica godišnje. Portugalac je posle transfera u Juventus nekoliko puta kontaktirao Karla Anćelotija da se s njim posavetuje oko nekih životnih stvarih, pre svega adaptacije na klimu u Italiji.

Navijačima Napolija ova vest sigurno neće prijati...

Foto: Action Images


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara