Ronaldo: Neka Napoli uzme Skudeto! Inter je lud, šteta što nisam igrao sa Totijem...

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 11:01

Popularni Zuba dao je intervju za Gazetu delo Sport

Brazilac Ronaldo uvek privlači pažnju, uvek je privlačio pažnju i tako će uvek biti. Jednostavno, toliko je bio dobar fudbaler da je stekao status legende. I mnogima je jako važno da vide šta ima da kaže.

Dao je intervju za Gazetu delo Sport, pa je onda i logično što je tema bila vezana za italijanski fudbal.

Izabrane vesti

Trenutno se na Apeninima svi pitaju može li Napoli do Skudeta (trenutno ima bod viška u odnosu na Juventus).
"Napoli - Juventus je danas pomalo kao Barselona - Real Madrid kada sam igrao u Primeri. To je duel koji je nekoliko koraka iznad drugih. Napoli ima fascinatan način igranja, dok vas Juventus lomi svojom mentalnom snagom i brojnim opcijama u igri. Ne znam kako će se završiti, ali znam kako bi voleo da se završi ta trka", rekao je Ronaldo.

Kako?
"Ma dajte, posle sve ove dominacije Juventusa, voleo bih da to Napoli uzme. Čak iako bih kao navijač Intera rekao da bih voleo da osvoji Inter. Uz svo poštovanje navijačima Juventusa, kada bi Skudeto posle dužeg vremena otišao u ruke timu koji nije Juve, to bi bilo dobro za italijansku ligu. Ako se pobednik ne menja često, smorite se, zar ne?".

Ronaldo je rekao da je njegov Inter i dalje "lud". Tako su ga i zvali prethodnih godina zbog nepredvidivih rezultata.

Evo, i ove sezone su bili na vrhu tabele, ali je onda usledio pad.
"Zato što su ludi, zar ne?", kaže Ronaldo.

Onda se malo uozbiljio.
"Stvarno, moraš da budeš u klubu da bi mogao da gledaš stvari. Ovako spolja, delovalo je da je to ta godina. Navijači su se dobro zabavljali jedno vreme. Prava je godina možda ne za Skudetom ali u najmanju ruku da se Nerazuri vrate u Ligu šampiona. Dugo su van toga i potrebno je da se napravi iskorak u Italiji i posebno Evropi".

Kaže Ronaldo da se u Interu sve stavlja u sumnju.
"Ne možete da preispitujete sve. Svaki put. Svake godine. Igrače. Trenere. Morate da verujete u projekat i da date vremena. Ono što je Inter radio na početku nije slučajnost. Zar nisu svi govorili kako je Spaleti najbolja Interova kupovina".

Govorio je Ronaldo i o tome što nećemo gledati Italiju na Svetskom prvenstvu.
"Nisam bio kod kuće kada se to desilo, ali kada sam pročitao bio sam zapanjen. U Brazilu i dalje ne veruju u to. Italija je kao jedan od onih prijatelja koje očekujete da vidite na žurci... Na sve se naviknete, ali ovo je velika stvar".

Toti je rekao da mu je žao što nikada nije igrao sa Ronaldom.
"Igrao sam sa Bađom, Zidanom, Bekamom, Ronaldinjom... Da, voleo bih da stavim Totija na tu listu. Delim njegovo žaljenje. Uživali bismo obojica na terenu, to je sigurno", rekao je Ronaldo.

Svi bismo uživali u tome.

(FOTO: Action images)


tagovi

RonaldoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara