Marko Roze
Marko Roze

Roze puca od samopouzdanja: Imam tim izuzetnog kvaliteta i ne zanima me Liga Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 19:15

„Igrači mi stalno pričaju kako žele da se oprobaju na najvećoj sceni. Eto im prilike sutra, neka pobede Zvezdu i ispune lične ambicije“, kaže trener Salcburga

Salcburg sutra uveče želi da ispiše novu stranicu istorije svog kluba i preko Crvene zvezde se domogne premijernog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Za klub osnovan 2005. biće to čak 11. pokušaj u eri Red Bula da se nađe u društvu najboljih i svojevrsni pečat u karijeri nemačkog stručnjaka Marka RozeaLotar Mateus, Hub Stevens, Ko Adrijanse, Ralf Ragnik, Đovani Trapatoni, Rodžer Šmit, Adolf Hiter... Svi su probali pre njega i nisu uspeli.

Izabrane vesti

Marko Roze je veliki optimista.
"Imamo šansu da dostignemo velike ciljeve samo jednom pobedom. Ali, za to nam treba dobra partija. Igraćemo dobro samo ako se budemo osećali dobro na terenu. Važno je da smo u prilici da igramo ovakve utakmice. To našem poslu daje poseban šarm. Želim od mog tima da pruži maksimum i izađe na teren s osmehom na licu", izjavio je Roze za austrijski Skaj.  

Poraženog u ovom duelu čeka Liga Evrope (Salcburg je prošle godine stigao do polufinala), ali njihovog trenera to apsolutno ne zanima.
"Nikada ne pričam o bonus utakmicama. Želim samo u grupnu fazu Lige šampiona."

To zahteva barem jedan gol njegovih pulena posle 0:0 iz Beograda.
"Očekujem da moj tim bude ambiciozan, hrabar, rastrčan. Važno je da razvijemo mnogo veću snagu i brzinu nego u prvoj utakmici."

Analizirao je sa saradnicima i igru Crvene zvezde.
"Pokušavali smo prethodnih dana da pronađemo način da ih više izložimo pritisku. Radi se o timu koji je vrlo disciplinovan, igra tvrdo, i ne dozvoljava puno šansi protivniku."

Roze bi, primećuje novinar Skaja, sutra mogao od starta da krene ofanzivno, u formaciji 4-3-3 (za razliku od uobičajene 4-4-2), a poslednji put kada je Nemac igrao s tri napadača od početka nastradao je Lacio proletos u četvrtfinalu Lige Evrope (4:1).
"Imam tim izuzetnog kvaliteta i veliki broj dobrih fudbalera. Svi naši igrači, pa i oni mlađi, poseduju ogroman kvalitet i iskustvo u međunarodnim takmičenjima. Stalno mi pričaju kako žele da se oprobaju na najvećoj sceni. Eto im prilike sutra, neka pobede i neka ispune svoje lične ambicije. "

Utakmica u Salcburgu imaće i veliki finansijski značaj. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona donosi 15.250.000 evra, a sa prodatim ulaznicama kasnije zaradu i do 20.000.000. Dovoljno motiva na obe strane.

Foto: Action Images


tagovi

Marko RozeRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara