Rukavina: Loša atmosfera van terena? Godinama je tako...

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 10:50

"Dosta dugo sam tu, svaki put je bilo ovako, ali pozvao bih sve na mir, da se ne prepucavamo i svađamo preko medija, mislim da je svima u interesu da ekipa pokuša da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija i, čini mi se, prvi put vežemo dva velika takmičenja zaredom", kaže desni bek naše reprezentacije

Svetsko prvenstvo, kao i ranija velika takmičenja, našoj reprezentaciji su doneli veliki uspeh, ali i poligon za različite razmirice i nesuglasice. Tako je bilo i posle Rusije.

O tome govori desni bek Antonio Rukavina pred odlazak u Litvaniju protiv koje će naša selekcija igrati prvi meč Grupe C Lige Nacija. Rukavina ističe da atmosfera pred odlazak na ovaj duel nije idealna. Meč je na programu u petak od 20.45.
"Sigurno da je atmosfera mogla da bude bolja, naravno. Nikome ne ide u prilog da se o reprezentaciji priča negativno i da je loša atmosfera van terena, ali mi smo navikli na to, godinama je tako... Dosta dugo sam tu, svaki put je bilo ovako, ali pozvao bih sve na mir, da se ne prepucavamo i svađamo preko medija, mislim da je svima u interesu da ekipa pokuša da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija i, čini mi se, prvi put vežemo dva velika takmičenja zaredom", rekao je Rukavina novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Izabrane vesti

Ovaj duel će Rukavini biti 50. u dresu reprezentacije. Mogao je čak da ostane na 49 mečeva. Najavio je donekle bio povlačenje...
"Ja sam čak i dao izjavu posle Svetskog prvenstva, ne da se opraštam, već da je to možda prirodni tok stvari, kako treba da ide, da dođu mlađi... Ali, naravno, i u budućnosti ću se odazivati ako me budu zvali. Ne mogu da kažem da sam se oprostio, ali jesam razmišljao o tome da sam jednostavno završio. Bilo mi je tada žao zbog te 50. utakmice, ali evo dobio sam priliku da je odigram i srećan sam što sam ovde, sa svima", rekao je Rukavina.


Novinarima se obratio i Nikola Bleki Milenković.

I najavio je da je protivnik dobro skautiran.
"Idemo sigurno sa ambicijama da pobedimo, pripremili smo se dobro i nadamo se pobedi. Sigurno su motivisani, tvrda su ekipa, daćemo sve od sebe. Ima tu par igrača u napadu koji mogu da naprave problem, skautirali smo dobro, pripremili meč. Mi smo fokusriani na ovu utakmicu, idemo da gledamo samo napred", rekao je najmlađi u timu.

Njegova poruka je bila jasna.
"Meni je uvek je lepo igrati za reprezentaciju".

O tome da li će biti starter nije želeo da diskutuje.
"Da li ću da počnem? Nije na meni da odlučujem, već na selektoru. Njegova je uvek poslednja", rekao je fudbaler Fjorentine.

Foto: Star sport


tagovi

Antonio RukavinaNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara