Rukavina zna kako: Ronaldo igra na kontre, 95 odsto akcija ide preko njega, ozbiljniji smo od Ukrajine

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 16:25

„Najbitnije da kad uzmemo loptu napravimo dobru tranziciju“, crta taktiku desni bek naše reprezentacije

Ne ume Kristijano Ronaldo da postigne gol protiv Srba. I možemo samo da se nadamo da će tako ostati i posle ponedeljka kad se završi utakmica drugog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Naša reprezentacija, ohrabrena dobrom igrom u prvom poluvremenu susreta u Volfzburgu, a pogotovo remijem sa Nemcima (1:1) jedva čeka duel u Lisabonu, uverena da može da se odupre favoritu Grupe B, kao što je to u petak veče uradila Ukrajina.

Izabrane vesti

Samo, neće biti lako, jer će baš Ronaldov motiv biti još veći. Nije dao gol na prethodnoj utakmici, deluje da je ispucao kredit, tako da...
Ranije je igrao dosta po levoj strani, a sad više čeka kontre. Imali smo dosta duela dok sam igrao u Španiji, međutim, nije nikad bilo čarki. Protiv Reala imaš uvek poštovanje, sad je drugačije, u ovoj grupi obe ekipe su favoriti“, opisuje Antonio Rukavina, desni bek naše reprezentacije.

Srpske izveštače sa lica mesta, u Lisabonu, zanimalo je mišljenje defanzivca Astane da li je golgeter Juventusa, kako su to krstili, veći folirant od Nejmara sa kojim je vodio duele na Mundijalu u Rusiji.
Svi su takmičari. Polažu dosta pažnje na detalje, žele da izvuku svaki aut, faul...  Ronalda je teško srušiti, veoma je jak“.

Ipak, Ronaldo nije briljirao protiv Ukrajine, iako se vratio u selekciju posle devet meseci. Sa njim je Rukavina, što u dresu Valjadolida, što kao član Viljareala, šest puta vodio bitke,  uz bilans od dve pobede, remija i tri poraza. Na tih šest susreta Portugalac je samo „samo“ dva gola.
„Kad imaš takvog igrača u timu 95 odsto igre ide preko njega. Ukrajina je defanzivno dobro odradila posao, možda joj je u kontrama malo nedostajalo da postigne gol. Mislim da smo ozbiljniji od Ukrajine. Mogli bismo da prepišemo defanzivu i bolje odigramo kontranapade. Videli smo da ima dosta prostora kada se uzme lopta protiv Portugalije. Verujem da ćemo moći da ugrozimo domaćina. Nedostaje nam Kostić, ali imamo Gaćinovića, Lazovića, dosta igrača sposobnih da zamene Kostića. Najbitnije da kad uzmemo loptu napravimo dobru tranziciju“.

Remi u petak veče na stadionu Benfike je nešto što nam nikako ne odgovara, međutim, u taboru naše reprezentacije imaju drugačiju računicu.
Oba tima su izgubila po dva boda. Nama to može biti značajno samo ako izvučemo pozitivan rezultat u ponedeljak. Može se desiti da Ukrajina u ponedeljak ili utorak ima četiri. Sve zavisi od nas, pobedom ili pozitivnim rezultatom bilo bi nam lakše, jer imamo težak start. Mada, možda bismo bili zadovoljni da je Portugalija pobedila“, dodao je Rukavina.

FOTO: Star sport

 


tagovi

Antonio Rukavinafudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za EP 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara