Ruke na licu i Murinjova poruka: Nismo besni psi, oni koji grizu loptu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 09:48

"Moji igrači ne shvataju da je jednostavnost zapravo genijalna"

Bio je to još jedan dan u kancelariji za Žozea Murinja i Mančester Junajted.

Murinjo je ove sedmice bio na naslovnim stranama pošto je porazbijao flaše posle pobede nad Jang Bojsom na Old Trafordu, ali je na Sent Meris stadionu posle remija s Sautemptonom od 2:2 pokazao veliku dozu zabrinutosti.

Izabrane vesti

Stavio je šake na lice. Bio je to znak očajanja.

Posle meča usledilo je objašnjenje svega što se dogodilo.
"Izgubili smo mnogo lopti na sredini terena, a kada je tako onda je jako teško da imaš tečnost u igri. Moji igrači ne shvataju da je jednostavnost u stvari genijalna", rekao je Portugalac.

Bio je zadovoljan borbom pojedinih igrača.
"Dobro smo se vratili na 2:2, to je sjajan primer kako se igrači bore do svojih limita. Rašford, Džouns i mnogi drugi su pokazali poštovanje prema dresu, prema klubu".

Kako nam se bliži januar i letnja pijaca, tako je jasnije da Murinju treba jedan agresivan vezista sposoban da ukrade loptu protivnicima.
"Kod prvog gola nismo dovoljno pritiskali loptu. Nemamo dovoljno besnih pasa - onih koji grizu loptu i pritiskaju sve vreme", kaže Murinjo i dodaje da su Mektomini i Matić odradili veoma dobar posao u odbrani kao dva vezna fudbalera.

Dodajmo i da je pre utakmice Murinjo rekao da bi "voleo da ima Nemanju Vidića na štoperu", ali da ima Nemanju Matića pa mora njega da stavi u defanzivu.

Mančester Junajted trenutno ima 22 osvojena boda i nalazi se na sedmoj poziciji na tabeli Premijer lige. Sa šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Čelsijem i 16 bodova manje od lidera Mančester Sitija.

Tipuj za dres Totenhema i bonus...

Foto: Reuters


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara