Ruska drama - CSKA u Ligi šampiona! Spartak u kvalifikacijama zbog starih zasluga, Tosno ispao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.05.18. | 14:59

Dinamu nije pomogao trijumf nad Spartakom! Zenit se iživljavao, Jerohin zabeležio poker golova! Ufa ide u kvalifikacije za Ligu Evrope Rostov se izvukao i izborio opstanak u poslednji čas

Kraj ruske drame u Premijer ligi!

Poslednje kolo ruskog prvenstva donelo je i konačni rasplet na tabeli i sada je sve jasno - u Evropu naredne sezone idu Lokomotiva, CSKA, Spartak, Krasnodar, Zenit i Ufa!

Izabrane vesti

Lokomotiva kao šampion ide direktno u Ligu šampiona zajedno sa gradskim rivalom CSKA, koji je u poslednjoj utakmici sezone savladao Anži, iskoristio Spartakov kiks i otišao pravo u elitu! Spartaku kao sada već bivšem šampionu ostaju kvalifikacije za Ligu šampiona, Krasnodar i Zenit će pravo u Ligu Evrope, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope Ufa koja je poslala Tosno u drugu ligu!

Očekivali smo pravo fudbalsko ludilo poslednjeg dana, to smo i dobili!

Anži je ozbiljno, ozbiljno namučio CSKA u Moskvi, ali su Armejci na kraju ipak odneli pobedu vrednu Lige šampiona - 2:1 (1:1)!

Već posle devet minuta utakmice Ahmed Musa probio je led i otvorio seriju golova, ali je Arsen Hulubov poravnao rezultat i uneo pravu dramatičnu notu u meč. Ipak, Musa je izrastao u heroja utakmice, pošto je neposredno po isteku punog sata igre odlično video Vitinja i usmerio utakmicu u mirnije vode!

Uprkos porazu Anži je uspeo da sačuva goli život i dobio je još jednu šansu da se izbori za opstanak kroz plej-of.

Nedaleko od doma CSKA Spartak je bio primoran da potpiše kapitulaciju, što ne samo da je obradovalo navijače Armije, već je donelo i lepu utehu Policajcima na zatvaranju sezone - 1:0 (1:0).

Bio je to pravi derbi, sa mnogo uzbuđenja, tenzije i spornih situacija! Dinamo je do jedinog gola na meču stigao posle penala koji je izveo Jevgeni Lucenko u 35. minutu, a među kritičarima ponela se priča da je jedanaesterac bio sporan. Ako je prvi bio, onda drugi kazneni udarac svakako nije bio diskutabilan! Prvi vođstvu Dinama golman Artem Rebrov skrivio jasan penal na Lucenku, ali je arbitar Sergej Karasev odlučio da ipak ne dune u pištaljku!

Uprkos tome, Dinamo je izdržao sve udare Spartaka i na kraju punog srca proslavio trijumf koji osim prestiža nije doneo ništa više, što je ozbiljno naljutilo moskovske crveno-bele pa je samo jedna varnica nedostajala za ozbiljniji fizički obračun.

Roberto Manćini se od funkcije trenera Zenita oprostio rašrafljivanjem poslednjeplasiranog SKA Harabovsk sa velikih 6:0 (3:0), gde je u potpunosti zablistao četvorostruki strelac Aleksandar Jerohin! Vezista Zenita dozvolio je prvo da se Driusi i Zabolotnji upišu u listu strelaca, pre nego što je u finišu prvog dela ušao u trans! U 38, 49, 59. i 78. minutu!

Ufa je uspela da obezbedi izlazak u Evropu i ujedno pošalje Tosno u drugu ligu pobedom od 5:0 na svom terenu. Već posle pola časa igre bilo je jasno da će Ufa do pobede posle golova Živoglijadova i Sisujeva, da bi unastavku Sli, Paurević i ponovo Živoglijadov stavili tačku na ubedljivu pobedu. Srpski fudbaler Nikola Trujić ušao je u igru od 72. minuta.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 30. KOLO: 

Nedelja

Spartak - Dinamo 0:1 (0:1)
/Lucenko 35 penal/

Amkar - Ahmat 0:0

Arsenal Tula - Lokomotiva 2:0 (1:0)
/Dzjuba 29, Berhamov 90+2/

CSKA - Anži 2:1 (1:1)
/Musa 9, Vitinjo 61 - Hubulov 33/

Rostov - Ural 1:0 (0:0)
/Jonov 57/

Ufa - Tosno 5:0 (2:0)
/Živoglijadov 30, 84, Sisujev 32, Sli 50, Paurević 81/

Krasnodar - Rubin

Zenit - SKA 6:0 (3:0)
/Driusi 6, Zabolotnji 21, Jerohin 38, 49, 60, 78/

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara