S one strane fudbala: Dok smo se nervirali što nema Boka – River, Andre Pjer Žinjak je spakovao četiri komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.11.18. | 08:33

Šta šutne to i uđe

Čitav fudbalski svet bio je zagledan u Argentinu, čekao se Superklasiko Boka – River (odložen usled obilnih padavina i lošeg stanja terena na „Bombonjeri“), nervirali su se ljudi što nije bilo prvog meča finala Kopa Libertadores, a umesto toga dobio je u noći između subote i nedelje pravu poslasticu u vidu fenomenalne partije pomalo zaboravljenog Andre Pjer Žinjaka. Jedino što sam Francuz nije zaboravio da postiže golove, pa je trijumf svog Tigresa nad Pulebom (6:1) ukrasio sa četiri gola!

I to kakva.

Izabrane vesti

Najpre izjednačujući levicom, iz odbitka, posle konsultacija sa VAR-om. Pa kao iz praćke da je zategao desnom nogom iz slobodnjaka. Zatim solo partitura i projektil u dalji ugao, a na kraju je takav majstor zaslužio da ima i malo sreće, pošto je naleteo na centaršut, loše zahvatio loptu, ali dovoljno da lobuje golmana.

Posebno je impresivan podatak da je sve što je nekadašnji špic Tuluza i Marselja šutnuo ka protivničkom golu završilo u mreži. Četiri udarca u okvir, četiri pogotka. Osim toga, statistika pokazuje da je i u polju igrao fenomenalno, jer su mu 24 pasa od 28 bila precizna, upisao je i asistenciju, dobio šest od deset duela, a u dribilnzima bio izuzetno uspešan, pošto mu je fora prošla čak pet puta iz šest pokušaja.

Sve to bilo je dovoljno Žinjaku da se vrati na prvo mesto liste strelaca u aktuelnom prvenstvu, sa 14 golova na 15 utakmica.

Majstor!

FOTO: Reuters


tagovi

Andre Pjer ŽinjakMeksikoTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara