Džerdan Šaćiri
Džerdan Šaćiri

Šaćiri ne dolazi, Klop gospodski: Mi smo fudbalski klub, ne bavimo se politikom i poštujemo fantastični Beograd

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 10:12

Vraćaju se Dejan Lovren i Nabi Kejta

Razlog možda nije baš idealan, jer politika zaista ne treba da se meša u sport, ali strogo fudbalski gledano dobra vest za Crvenu zvezdu. Jer više je nego očigledno da je Džerdan Šaćiri bio posebno motivisan kad igra protiv Srba (videli smo to i na prvom meču na Enfildu, a i na Mundijalu u Rusiji). Ipak, Liverpulova uprava na kraju je izabrala bezbedniju opciju i rešila da švajcarskog reprezentativca poreklom iz Gnjilana ne vodi na revanš u Beogradu.

Džordan Henderson je takođe van stroja, pošto je ostao u trenažnom centru Melvud da radi na fizičkoj spremi dok ne sanira zadnju ložu. On bi trebalo da igra protiv Fulama u nedelju. Natanijal Klajn ne dolazi u Srbiju zbog bolesti.

Izabrane vesti

Ali zato se u tim vraćaju hrvatski štoper Dejan Lovren i vezista Nabi Kejta. Obojica su se oporavili od povreda.

A zašto ne Šaćiri? Jirgen Klop ne želi da jedan fudbalski spektakl pretvori u politički miting.
Idemo u fantastičan grad Beograd. Idemo tamo kao fudbalski tim da igramo fudbal“, pojašnjava Klop i nastavlja.
Čitali smo i slušali o spekulacijama i govorima kakav bi to doček bio za Šaka i bez obzira na to što nemamo pojma šta bi se desilo, želimo da u Beograd idemo 100 odsto koncentrisani samo na fudbal i da ne mislimo o ničemu drugom. Mi smo fudbalski klub Liverpul. Veliki klub. Fudbalski tim. I ne šaljemo nikakve druge poruke osim fudbalskih. Nikakve političke poruke, apsolutno. Vreme je da se koncetrišemo na fudbalsku igru, da se oslobodimo svega drugog“.

I zato Šaćiri ostaje u Liverpulu...
Poštujemo našeg domaćina i ne žellimo da nas nešto ometa. Ovo je važna fudbalska utakmica. I ipak je samo fudbal. I zato, Šak ne ide, razume to i prihvata. Šak je naš igrač, volimo ga i igraće mnogo puta za nas. Ali ne u utorak“.

Još malo o Beogradu i Srbiji.
Od prijatelja i kolega koji su već bili, čuo sam toliko neverovatnih stvari o Beogradu, o Srbiji kao zemlji. Zato sada jedva čekam da odvedem Liverpul tamo na jednu veliku utakmicu“, rekao je Klop.

U Srbiju je poveo: Fabinja, Van Dajka, Vajnalduma, Lovrena, Milnera, Kejtu, Firmina, Manea, Salaha, Gomeza, Alisona, Staridža, Morena, Lalanu, Minjolea, Robertsona, Origija, Solankea, Matipa, Kelehera i Aleksander-Arnolda.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Jirgen KlopDžerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara