Šaćiri o nedolasku u Beograd: Klop je znao, tamo je baš vrelo, svi bi me jurili...

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.11.18. | 09:51

Švajcarac priznaje da je bolje što nije došao na meč protiv Crvene zvezde

Džerdan Šaćiri je u centru pažnje poslednjih nedelja. Što zbog kontroverzi oko nedolaska u Beograd na revanš meč između Crvene zvezde i Liverpula u Ligi šampiona, što zbog forme u kojoj igra.

Mnogi zvezdaši će to teško prevaliti preko usta, ali za Zvezdu je bila velika sreća što Šaćiri nije igrao u revanšu na Marakani. S obzirom kako je u meču na Enfildu probijao Zvezdine linije i bežao čuvarima, ne bi bilo svejedno crveno-belima da je Šaćiri igrao umesto Lalane. Naravno, pod pretpostavkom da se ne bi izgubio u paklenom ambijentu koji bi ga dočekao...

Izabrane vesti

A baš zato je Jirgen Klop rešio da ga ne povede na revanš sa Zvezdom i da fudbal bude u prvom planu. Priznao je to i Šaćiri u prvoj izjavi za engleske medije posle odluke trenera da ga na povede u Srbiju.
„Trener je samo želeo da se koncentriše na fudbal jer je znao šta se sve dešavalo. Tamo je veoma vrela atmosfera, svi bi me jurili i zato je bilo bolje da ostanem kući i koncentrišem se na fudbal“, rekao je Šaćiri ostrvskim medijima.

Švajcarac je u poslednje vreme jedan od najboljih fudbalera Redsa. Blistao je i minulog vikenda protiv Fulama kada je postigao drugi gol Klopov tim. Navijači Liverpula ga sve sve više vole i cene.
„Ispostavilo se kao dobro. Trenirao sam ovde i svež dočekao meč u ligi. Bilo je neophodno da pokažemo reakciju na poraz iz Beograda da bismo zadržali korak. Uspeli smo. Imali smo i malo sreće da sačuvamo mrežu, ali bila je to dobra pobeda. Imamo možda i najbolji start Liverpual u istoriji Premijer lige... Samo treba da nastavimo. Na dobrom smo putu. Uvek je bolje kada si okružen boljim saigračima. U Bajernu sam igrao sa Riberijem i Robenom, tako da mi ovo nije nova situacija“, pecnuo je Šaćiri i bivši klub Stouk u kojem su ga često optuživali da ne pruža maksimum.

Njemu ne smeta što nije standardan u timu kod Klopa.
„Trener je taj koji odlučuje, koji bira tim u odnosu na protivnika protiv kojeg igramo i u odnosu na kvalitet igrača koje ima na raspolaganju. Na kraju, samo 11 igrača može da igra, a mi imamo baš dubok roster. Svi moramo da prihvatamo odluke trenera i to za sada odlično funkcioniše. Trener traži od mene da uživam u fudbalu, da iskažem talenat i da stvaram šanse. Ovaj tim ne može da se poredi sa onim Bajernovim u kojem sam bio. Drugačiji je tip igrača, drugačiji treneri. Ali intenzitet vrhunskog fudbala je isti“, rekao je Šaćiri.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Džerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara