Đerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri

Šaćiri smiruje tenziju pred dolazak u Beograd: To je samo fudbal, nije politika

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 10:49

“Možda će mi neko zviždati, ali meni je svaka utakmica ista”, kaže švajcarski reprezentativac

Pitanje se samo nametnulo čim je obavljen žreb za grupnu fazu Lige šampiona. Ona proslava gola za Švajcarsku u meču sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji ne može se tek tako zaboraviti. Đerdan Šaćiri se u Švajcarskoj već izvinio što je upleo politiku u sport. Sada kada se približava gostovanje Liverpula u Beogradu kroz dve nedelje, pokušava da se potpuno ogradi od ranijih postupaka. Pa na pitanje da li se pribojava vrelog dočeka koji će mu sigurno spremiti navijači Crvene zvezde ako uopšte doputuje u Beograd diplomatski odgovara.
Ne, nema toga. To je obična utakmica i odnosiću se prema njoj kao prema takvoj”, rekao je Šaćiri posle minimalne pobede Redsa protiv Hadersfilda.
Naravno, biće možda ljudi koji će mi zviždati, ali meni je svaka utakmica ista. Na kraju, to je samo fudbalska utakmica. Jeste važna i želimo da pobedimo, ali sport nije politika”, kaže Šaćiri, mada nam se čini da nije tako rezonovao na Svetskom prvenstvu.

Zvezdini navijači ipak treba da budu svesni – to što se drugima oprašta Srbima često neće. A činjenica je da bilo kakve uvrede na Šaćirijev račun nikako neće pomoći Srbima koji žive na prostoru Kosova. Tako da možda i jeste najpametnije da se držimo sporta, a politiku ostavimo političarima?

Izabrane vesti

Podsetimo, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odmah posle žreba je rekao da očekuje da Šaćiri zbog političke pozadine neće ni doputovati u Beograd. Mada kako igra reprezentativac Švajcarske ne bi se iznenadili ni ako bi Jirgen Klop insistirao na Šaćirijevom dolasku. Politiku na stranu, odličan je to fudbaler.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Đerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara