Sad je sve jasno: Večiti, Radnički i Spartak dobili licence za Evropu

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.05.18. | 14:25

Vest obelodanjena na sajtu FSS

Sad je definitivno. Srbiju će u narednoj sezoni u takmičenjima pod pokroviteljistvom UEFA predstavljati Crvena zvezda, Partian, Radnički i Spartak.

Nekada su u ovo doba godine najbolji srpski klubovi strepeli i u minut do 12 pokušavali da saniraju dugove kako bi izašli na scenu Starog kontinenta. Ove godine to nije bio slučaj.

Izabrane vesti

Na sajtu FSS obelodanjeno je da su u prvom krugu na osnovu dokaza o ispunjenim kriterijumima licence za evropska takmičenja ispunili Crvewna zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac i Napredak. U žalbenom postupku pridružili su im se Radnički, Spartak, Mladost i Vojvodina.
„Zaključak Komisije za žalbe je da je izdato ukupno devet licenci za takmičenja u organizacji UEFA. Razmatrani su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma“, stoji u saopštenju FSS.

Crvena zvezda će kao prvak Srbije predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Partizan, kao osvajač kupa, zatim Radnički i Spartak na osnovu plasmana u šampionatu igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 


tagovi

FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara