Sahrana Juventusa u dva čina: Urugvajci za pet minuta pokopali šampionske ambicije Stare dame, Atletiku „samo“ 2:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.02.19. | 22:55

Ovu prednost Kolčonjerosi ne bi smeli da propuste

Gazili, gazili i na kraju ih - zgazili. Činilo se da će se izmigoljiti Juventus, preživeti gostovanje u Madridu, a da ni sam ne zna kako. Prvak Italije i jedan od najvećih izazivača Realu u nameri da se popne na krov Evrope spasao se težeg poraza koji je prema svemu viđenom morao da bude ubedljiviji, jer na „Vanda Metrpolitanu“ nije pokazao ama baš ništa čime bi opravdao status pretendenta na pehar Lige šampiona. Stara dama može da peva, nekim čudom je izvukla „samo“ poraz od dva gola, iako je bez preterivanja već u glavnom gradu Španije mogla da bude sahranjena njena nada da će uzeti „ušati pehar“. I ovako su šanse u revanšu 12. marta daleko veće na strani Atletika, u goste putuje sa idelanom prednošću: em nije primio gol, em je dao dva – 2:0.

I to „samo“ dva. Na osnovu šansi, ritma utakmice, energije na svakom delu terena, ovih 2:0 je malo za sastav Dijega Simeonea. Bez preterivanja, mogla je – ma i morala – da pukne petarda, pa da na „Vandi“ već sad počne slavlje povodom plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Ovako, biće Jorgandžije na ispitu na Alijanc stadionu, samo što u Juveov dom stižu jači za saznanje da je urugvajski štoperski tandem Hose Marija HimenezDijego Godin toliko dobar da je stigao da uradi dupli posao. Nazad da uštopuje Kristijana Ronalda, a napred da savlada Vojčeha Ščensnog i donese Madriđanima epohalnu prednost.

Izabrane vesti

Taman kad je tim Masimilijana Alegrija pomislio da se izvukao iznikli su na petercu, kao zli dusi, Himenez i Godin i pokopali ono malo samopouzdanja što je krasilo Juve u nastavku meča. Prvo udarac posle rikošteta, zatim i nogom – pazi, Godin, pa nogom, doduše, uz pomoć Kristijana Ronalda – i opelo je završeno. Juve spušten na dno. Umrtvljen. Bez znaka života. Iz ovog nokdauna teško će da se digne.

Pobeda Atletika je čista kao suza, dokaz da  i brbljivci Dijega Simeonea mogu da igraju napred i da nisu tako defanzivna ekipa kakvom je mnogi smatraju. Terali su Koločnjerosi loptu napred, napadali, mic po mic primoravali Juve da pati i bilo je samo pitanje vremena kad će italijanska brana popustiti. U prvom delu nekoliko šuteva sa distance plus pokušaj da se dobije penal, u drugom početak kao u transu i zicer Dijega Koste (o, Bože, zar se i ono promašiti može?), prečka Antoana Grizmana, poništen gol Alvara Morate zbog guranja Đorđa Kjelinija. Nebo nad Madridom živelo je za taj gol domaćina i onda, taman kad se činilo da su sve lađe potonule, da je Fortuna okrenula leđa Čolovom timu, u svega pet minuta stiže naplata za promašaje i fantastičan rezultat. Ma, rezultat iz snova!

Jedino što može da žulja domaćina jeste činjenica da će u revanšu igrati bez Dijega Koste i Tomasa Partija (obojica dobili suspendujuće žute kartone), ali cena koji su njih dvojica platili je sitnica u odnosu na uspeh tima i projektovani plasman u četvrtfinale. Šteta bi bilo da crveno-beli, posle svih patnji minulih sezona, ovo kapitalno preimućstvo ispuste.

gallery

A Juventus? Blagi užas. U stvari, samo – užas! Novinari u Torinu dobili su materijal da raspredaju kako Paulo Dibala nije stvoren za velike utakmice, verovatno će razapeti i Marija Mandžukića ukoliko ustanove da je uopšte bio na terenu, pošto mu odbrana Atletika nije dozvolila da trepne, udariće i na Miralema Pjanića čiji je dotok lopti kontrolisao vezni red Jorgandžija. Jedino je u uvodu i na kraju utakmice pokušavao Kristijano Ronaldo i njemu svaka čast. Samo, jedan fudbaler, makar bio među najboljim na svetu, ne može da dobije sam utakmicu.

Naročito ne protiv „ovako“ napaljenog Atletika.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA, PRVI MEČ

ATLETIKO MADRID - JUVENTUS 2:0 (0:0)
/Himenez 78, Godin 83/

Stadion: Vanda Metropolitano
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)
Žuti kartoni: Dijego Kosta, Parti, Grizman (Atletiko), Aleks Sandro (Juventus)

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak - Huanfran, Himenez, Godin, Filipe Luis - Saul, Parti (od 61. Lemar), Rodri, Koke (od 67. Korea) – Kosta (od 58. Morata), Grizman. Trener: Dijego Simeone.

JUVENTUS (4-3-3): Ščensni - De Šiljo, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić (od 72. Džan), Matuidi (od 84. Kanselo) – Dibala (od 80. Bernardeski), Mandžukic, Ronaldo. Trener: Masimilijano Alegri.


LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Utorak, 12. februar:
Mančester Junajted - Pari Sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 54, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/

Sreda, 13. februar:
Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0)
/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86/

Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Zijeh 75 - Benzema 60, Asensio 87/

Utorak, 19. februar:
Olimpik Lion - Barselona 0:0

Liverpul - Bajern 0:0

Sreda, 20. februar:
Atletiko Madrid - Juventus 2:0 (0:0)
/Himenez 78, Godin 83/

Šalke - Mančester Siti 2:3 (2:1)
/Bentaleb 38. penal, 45. penal - Aguero 20, Sane 85, Sterling 90/

FOTO: Reuters


tagovi

Dijego Godin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara