Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sahrana za Sentral Kordobu na Groblju slonova

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 22:48

Kolon bez Pulge Rodrigeza

Mogao je Kolon vrlo lako da bude lider grupe 2 argentinskog Liga kupa da nije pre nedelju dana dozvolio Independijenteu da mu u 90. minutu otme iz ruku dva boda. Ovog jutra (01.15) ponovo ima priliku za drugu pobedu u argentinskom elitnom društvu, kao i za preuzimanje prvog mesta. Jedino što treba da uradi jeste da spakuje Sentral Kordobi više golova nego što će primiti.

To ne bi trebalo da bude problem pošto na Groblje slonova dolazi tim koji ne zna za trijumf od februara ove godine, preciznije osam utakmica zaredom. Ipak, popularna Železnička pruga pokazala je da ume da odira tvrdo i čvrsto - namučila je Independijente koji je od vodećeg gola u osmom minutu do kraja meča morao da strepi da li će osvojiti ceo plen. Takođe, je otkinula dva boda Defensi i Hustisiji Ernana Krespa.

Izabrane vesti

Zato će četa Eduarda Domingeza morati da uđe u meč maksimalno oprezno i koncentrisano, a ono što može da raduje argentinskog stručnjaka pred okršaj u Santa Feu jeste činjenica da može da računa da isti sastav koji je koristio pre nedelju dana protiv Independijetea u Aveljanedi. Faliće iskustva na klupi, to je postalo jasno sa informacijom da Luis Migel Rodrigez, širom južnoameričkog kontinenta poznat kao Pulga (buva) povredio preponu desne noge i da neće biti u konkurenciji za tim. A legendarni napadač Atletiko Tukumana spada u kategoriju igrača čije iskustvo često ima ogroman uticaj na igru. Tu je ipak prekaljeni kolumbijski centarfor Vilson Morelo, kojem je Kolon 13. klub u profesionalnoj karijeri. Postigao je gol protiv Independijentea i večeras želi da nastavi u istom ritmu.

Nema sumnje da će Kolon protiv autsajdera biti zadovoljan isključivo trijumfom koji mu garantuje prvu poziciju u grupi sa Defensom, Indepencijenteom i Sentral Kordobom posle tri runde. Sa 11 golova u poslednje četiri utakmcie Kolon deluje poprilično raspucano i želi ponovo napadački da zablista protiv ekipe koja ga je u januaru sa 1:0 saplela u Superligi.


tagovi

KolonKordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara