Salcburg bi bio ozbiljan zalogaj za Zvezdu: Sistem, brza tranzicija i napadač Izraelac koji zna da da gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.08.18. | 20:57

Austrijski klub savladao Škendiju s 3:0, ali uz dva penala

Pa, možemo da kažemo da je Red Bul Salcburg praktično završio posao u dvomeču sa Škendijom u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Tim Marka Rozea slavio je u prvom meču protiv makedonskog predstavnika s 3:0 (2:0). Ovaj dvomeč je interesantan našim ljubiteljima fudbala jer pobednik, gotovo izvesno će to biti Salcburg, čeka boljeg iz dvomeča Crvena zvezda - Spartak Trnava.

I, kakav je Salcburg?

Izabrane vesti

Prvi utisak je - ozbiljan tim. Tim koji bi predstavljao ozbiljan zalogaj za Zvezdu ukoliko dođe do tog sudara. Videlo se od prvog minuta da je to ekipa koja ima rep i glavu, koja je izašla na teren da pobedi, ali sa jasnom idejom kako igra treba da uradi.

Ovo mu je deseta uzastopna pobeda gledajući i pripremne duele.

Salcburg ima dobar sistem, gde svako zna šta treba da radi. Oba gola koja je ovaj tim postigao u prvom poluvremenu, kao i onaj u završnici meča, bili su posle prekida. Prvi posle penala, drugi posle slobodnog udarca, treći iz penala. I oba je u prvom poluvremenu realizovao napadač Munas Dabur, Izraelac koji zna kako da se nađe u pravo vreme na pravom mestu. I zna da postigne gol.

Kod prvog gola je naterao sudiju da svira penal, a kod drugog je imao osećaj da zakači loptu koju je jako dobro uputio Junuzović. Samo ju je okrznuo i ona je završila u mreži. Inzagijevski. Treći gol je dao Samaseku s bele tačke u 80. minutu. Inače, ovaj igrač je želja Rome.

Austrijski sastav je delovao vrlo uigrano, pa možemo da kažemo da je veći deo situacija na terenu rešavao rutinski. Posebno je vezni red bio dobar.

Dve pčele radilice koje su iskočile u prvi plan bili su Volf i Šlager. Obojica jako brzi, hitri, igrači koji jednostavnim dodavanjima proigravaju saigrače i prave višak kada se zatrče. Kao slabiji deo tima pokazali su se štoper Marin Pogarčić kao i drugi napadač Jabo. Jeste snažan, ali nije toliko opasan kao Dabur. Ima Salcburg svoje mane, a deluje da bi mu velike problem napravio tim koji bi ga napao i prodirao po strani. Odbrana se pokazala kao malo slabiji deo od veznog reda i napadača Dabura. Iako je na ovom meču igrao desni bek Lajner koji je bio pod znakom pitanja.

Možda je pomenuti Šlager iz veznog reda i najveće iznenađenje. On je gledajući formaciju na levoj strani, ali je dosta igrao i zadnjeg veznog, trčao napred po desnoj strani, bilo ga je svuda. Ima samo 20 godina i pokazao se na ovom meču veoma dobro. Jako opasan po protivnika, danas po Škendiju.

Tranzicija od momenta oduzete lopte do stizanja do protivničkog šesnaesterca se kod Salcburga odvija dosta brzo i tu bi, u eventualnom susretu,  Zvezda mogla da ima problema. Pomalo sve to podseća na nemački fudbal, a naši klubovi imaju problema sa tom brzinom. To nije slučajno jer je trener tima upravo Nemac.

Salcburg je završio meč s igračem manje jer je Zlatko Junuzović dobio drugi žuti karton u 83. minutu.

Utisak je, a to smo znali i ranije, da bi Zvezda imala praktično domaći teren u gostima jer navijanje nije impresivno u Mocartovom gradu, ni poseta nije bila impresivna, ali ono na terenu je važnije od toga.

A taj deo je kod Salcburga ove večeri delovao prilično dobro. Vidi se po rezultatu. Iako su sva tri gola pala posle prekida, a od toga su bila dva penala.

SALCBURG – ŠKENDIJA 3:0 (2:0)
/Dabur 16pen, 45+3, Samaseku 80pen/

Sudija: Agajev (Azerbejdžan)
Stadion: Red Bul Arena

SALCBURG (4-4-2): Stanković - Lajner, Andre Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Junuzović, Samaseku, Volf, Šlager - Jabo, Dabur

ŠKENDIJA (4-2-3-1): Zahov, Bejtulai, Musliju, Adili, Murati - Alimi, Totre - Selmani, Nafiju, Žunior - Ibraimi

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara