Babić, Krstičić i Rodić
Babić, Krstičić i Rodić

Salcburg nema klasična krila, a Zvezdina odbrana je neprobojna

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 15:19

Tako kažu Nenad Krstičić i Milan Rodić

Još 24 časa i neki sitan kusur. Toliko je ostalo do revanš meča Crvene zvezde i Salcburga i odluke o tome ko će evropsku sezonu nastaviti u Ligi šampiona, a ko u utešnoj Ligi Evrope. Mada, ne tako davno i grupna faza Lige Evrope se smatrala premijom što samo govori koliki su napredak crveno-beli napravili u ovih 12 meseci otkako ih vodi Vladan Milojević.

Karakteristika njegove Zvezde – čvrst blok pred golom. Nenad Krstičić to ovako vidi.
Naša odbrana je neprobojna”, kaže Krstičić za klupski sajt prisećajući se prvog meča sa šampionom Austrije.

Izabrane vesti

Priznaje da je Salcburg odlična ekipa, ali smatra da 0:0 iz Ljutice Bogdana Zvezdi daje realne šanse da se nada prolazu u grupu Lige šampiona.
Već smo obezbedili učešće u Ligi Evrope, što je veliki uspeh za svaku ekipu, ali mi se time ne zadovoljavamo. Svako ovde zna da Zvezda uvek ima najveće ambicije i da su pred nas uvek postavljeni najviši ciljevi. Zato idemo u Salcburg da pobedimo i da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Mnogo godina se čeka na grupnu fazu Lige šampiona i verujem da je sada došao trenutak da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto, među velikane evropskog fudbala”, optimista je Krstičić uz procenu…
Odlično smo se taktički pripremili za utakmicu, ali na ovakvim susretima srce igra ogromnu ulogu. Mislim da će naše zajedništvo i ljubav prema crveno-belim bojama, kao i ogromna želja za uspehom, doprineti tome da se mi radujemo na kraju susreta”.

Samouveren je i Milan Rodić, takođe svestan težine izazove.
Generacije zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona. Mi smo došli na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa iz dana u dan. Zato sa pravom mogu da očekujem da ćemo mi biti ekipa koja će se radovati kada sudija odsvira kraj utakmice u sredu”, kaže jedan od članove te neprobojne poslednje linije.

U Beogradu rivalu nije dozvolila nijednu šansu. U Salcburgu će biti pod posebnim opterećenjem. Zanimljiv ugao gledanja ima Rodić na izazove koji ga čekaju.
Ekipa Salcburga ne igra sa klasičnim krilnim napadačima koje bismo mi bekovi čuvali, zato je neophodan dodatan oprez. Znači nam što sada imamo iskustvo igranja sa njima, mnogo smo bolje upoznali protivnika u Beogradu i znamo gde su naše šanse. Zato ćemo se fokusirati na njihove najslabije tačke i pokušati da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukase”.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan RodićNenad Krstičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara