Salina poslednja poruka: Avion izgleda kao da će se raspasti, ako me ne čujete za sat i po...

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 09:21

Ledi se krv u žilama...

Nestanak Emilijana Sale ujedinio je fudbalsku planetu u nameri da se reši potresni slučaj i pronađe avion u kojem je dojučerašnjeg napadača Nanta i centarfora Kardifa putovao ka Velsu, u nameri da započne novo poglavlje u svojoj karijeri.

Utorak je prošao u celodnevnoj potrazi za letelicom, a uprkos tome što su u akciju bili uključeni spasioci Francuske i Velike Britanije, rezultata nije bilo. Nikakvih. U saradnji dve države istražen je prostor od preko 2.000 kvadratnih kilometara, a za danas je najavljen nastavak potrage za Salom, dvojicom putnika i članovima posade. Nažalost, prema izveštajima odgovornih lica u ovoj akciji, šanse da je bilo ko preživeo sve izvesniji pad aviona gotovo su nepostojeće, a jaki talasi u Lamanšu verovatno su progutali letelicu. 

Izabrane vesti

I dok se još traga za delovima aviona ili bilo kakvim tragom koji bi mogao da ukaže na to šta se dogodilo na putu od Nanta do Kardifa, pravo iz Argentine stigla je, navodno, poslednja poruka koju je Emilijano Sala uputio svom društvu u Južnoj Americi. Radi se o audio snimku na telefonskoj aplikaciji WhatsApp zbog koje se zaista ledi krv u žilama. Emilijano Sala je predosetio da se nešto loše dešava s avionom, čak i svojim prijateljima rekao da ima osećaj da će se letelica srušiti, a tokom kratkog snimka u pozadini se sve vreme čuju zvuci propelera. 
"Pozdrav, mala braćo, kako ste? Ljudi, mrtav sam (umoran). Bio sam u Nantu i samo sam jurio, jurio, jurio... I nikako da prestane. Sada sam u avionu koji izgleda kao da će da se raspadne. Idem u Kardif, ludo! Sutra me već čeka novi početak, popodone imam prvi trening sa novom ekipom, saigračima... Videćemo šta će se desiti, a kako ste vi braćo i sestre", pitao je Sala, pre nego što je izgovorio sledeće:
"Ako me ne budete čuli za sat i po, ne znam da li će poslati nekog da me traži, jer teško da će me naći. Ljudi, jako se plašim".

Prema izveštajima britanske i francuske štampe, Sala je još i pre poletanja izrazio zabrinutost zbog leta od Nanta do Kardifa u istom avionu kojim je došao iz južnog Velsa. Kada se ukrcavao u avion poslao je tekstualne poruke prijateljima u kojima je tvrdio da čuje „čudne zvukove“, poslednji put avion je na radaru viđen oko 20.30 u ponedeljak uveče.

Avion je leteo na visini od 1.500 metara, kada su piloti zahtevali prinudno sletanje. Leteli su iznad ostrvceta Gernzi, kada je uočeno da na avionu radi samo jedan motor. Nedugo zatim kontrola letenja izgubila je kontakt s pilotima.

Potraga se nastavlja danas.

Foto: Reuters


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara