Samo Real može do Sergeja, Murinju su vezane ruke ako ga ne spasi PSŽ, Juventus nema šta da traži

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.06.18. | 17:19

Poznati menadžer pogodio suštinu u pričama o transferu srpskog reprezentativca

Bogati klubovi obigravaju oko Sergeja Milinković Savića mesecima, a u Laciju mirno čekaju da velikani otvore karte, izbace adute i da licitacija počne. Laciju ide u prilog da se diže prašina oko Sergeja i da se licitira brojkama. Što je više klubova zainteresovano, to će i cena biti veća...

Jedan od najpozantijih menadžera u Italiji u poslednjih dvadesetak godina, Vinćenco Morabito tvrdi da je samo jedan klub od zainteresovanih sposoban da dovede Milinković Savića.
„Juventus neće uzeti ni Pogbu, ni Milinković Savića. Mančester Junajted već dugo vremena želi Srbina i snima situaciju. Ali ako ne proda Pogbu, Junajted neće moći da dovede Milinković Savića. Jedini klub koji može da kupi Sergeja je Real Madrid“, rekao je Morabito i jednim delom pogodio suštinu.

Izabrane vesti

Podsetimo do sada su se Juventus, Mančester Junajted i PSŽ pominjali kao najozbiljniji kandidati za dovođenje Srbina, a Real Madrid i Mančester Siti kao kupci iz senke. Samo Barselona i Bajern od najbogatijih klkubova nisu u igri.

Lacijev gazda Klaudio Lotito je postigao efekat kakav je želeo. Velike ribe su se upecale i sada kreće licitacija. Pre ili posle Mundijala, svejedno je. Mala je verovatnoća da će igre u reprezentaciji Srbije imati bilo kakav uticaj na vrednost Milinković Savića. Lotitu ide u prilog da se priča oduži i da licitacija bogataša traje još, ali i rizikuje da se irgač povredi. Ipak, iskustvo sa Felipe Andersonom mu je bila dovoljna opomena da prepozna kada je momenat za prdaju.

Kroz italijanske medije je istakao počenu cenu od 200.000.000 evra. Naravno, to je cena koju niko neće platiti, ali Lotito bi mogao dugo da se drži na pragu od 150.000.000 evra i da ga potom spusti na 120.000 evra. Što bi svakako bio posao veka za rimski klub. Izvesno je da neće pustiti Sergeja za 100.000.000 evra jer je čvrst u stavu da Srbin ne vredi ništa menja od Pola Pogbe kojeg je Junajted platio 105.000.000 evra. A to je bilo pre nego što su cene na tržištu poludele zbog Nejmara.

Juventus je klub koji najduže vremena pokazuje interes za Sergeja, a njegov trener Maks Alegri „reže vene“ za Srbinom. Ipak, Juve ne može da pobedi u ovoj trci. Niti mogu da plate preko 100.000.000 evra ako ne prodaju nekog kapitalca poput Dibale ili Pjanića. Niti mogu da igraču ponude finansijske uslove kao konkurencija. Niti su u dobroj poziciji kod Lotita koji im nije zaboravio kakve su smicalice pravili letos sa Keitom Baldeom kada su hteli da zavrnu Lacio. Sada im se to vraća... Zato je Morabito i i otpisao Bjankonere iz priče, rekavši ono što je javna tajna na Apeninima. Juve je poslednji klub kojem će Lotito prodati Sergeja.

Mančester Junajted je uz Juventus do sada pokazivao najveći interes za Srbina. Murinjo bi odavno dao zeleno svetlo za transfer, ali su mu vezane ruke dok je tu Pogba. Fredov transfer nema nikakve veze sa tim. Portugalac bi se rado rešio Pogbe koji na Old Trafordu zarađuje preko 18.000.000 evra, ali ne može da nađe kupca. Čak ni svemoćni Rajola ne može da nađe novi klub za svog klijenta koji bi mu plaćao ono što sada plaća Junajted. A dok se ne reši Pogbe, Murinjo ne može da dovede Sergeja. A da Murinjo ne voli Pogbi, postao je kristalno jasno tokom sezone...  

Odavno je mamac zagrizao i PSŽ. Ali oni moraju da prvo ispeglaju probleme oko finansijskog fer-pleja, da otkupe Mbapea, reše situaciju sa Nejmarom pa tek onda da se posvete dovođenju velikih pojačanja. Igrač poput Sergeja im je neophodan s obzirom da će vezni red pretrpeti značajne promene ni brojne odlaske ovog leta. Ali s obzirom da ih Rajola pritisak da uzmu Pogbu koji bi marketinški bio mnogo isplativiji u Francuskoj nego srpski fudbaler, moguće je da bi PSŽ mogao da odveže ruke Murinju kupovinom Pogbe i usmeri Milinković Savića na Old Traford. Ili će odoleti Rajolinim pritiscima i odlučiti se da na sto istresu 100 i kusur miliona za Sergeja. Uostalom, prošlog leta im niko nije verovao da će da plate 222.000.000 evra za Nejmara, pa 180.000.000 za Mbapea, pa su to uradili.

A Real Madrid svakako nije imun na srpskog reprezentativca. To je na naslovnoj strani potvrdila i lokalna Marka kada je 24. februara opisala Milinković Savića kao jednog od igrača koji su vrlo, vrlo interesantni sportskom sektoru Reala za naredno leto.

Posle odlaska Zidana, te šanse rastu. Francuz je bio protivnik bombastičnih pojačanja i za njegovog mandata Real nije doveo nijedno top pojačanje. Uzdrman odlaskom Zidana, Florentino Perez će se vratiti starim običajima da javnosti i navijačima zapuši usta nekom velikom kupovinom. Njegov san je Nejmar, ali to nije realno ovog leta. Potom ide spisak ime na kojem su Dibala, Azar, Kejn, Levandovski, a u toj grupi je i Milinković Savić kao jedan od retkih koji će ovog leta vredeti preko 100.000.000 evra. Florentinu Perezu svakako nije problem da plati sumu sa devet cifara. Već je navikao fudbalski svet na luskuzne transfere... Mnogo toga će zavisiti i od imena budućeg trenera. Ako bi to kojim slučajem bio Alegri, nastavak priče je lako protumačiti.

Vetar u leđa ovom transferu bi bila i želja samog igrača. Iako bi u Mančesteru i Parizu mogao da prođe bolje novačno, Sergej bi verovatno spustio finansijske apetite ako bi došao blizu transfera u Real. Reč je o klubu za koji navija i bilo bi to ostvarenje dečačkog sna.

Situacija oko srpskog fudbalera se polako zakuvava, bogati velikani su sve bliže, a Lotito samo čeka da otvore karte i da započne licitaciju. Ispod 100.000.000 evra neće razgovarati...

(FOTO: Action images)


tagovi

Sergej Milinković SavićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara