Nemci kapitulirali u Kazanju
Nemci kapitulirali u Kazanju

Šampioni, ajde kući! Prva senzacija u Rusiji - ispade Nemačka

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.06.18. | 17:57

Panceri porazom od Južne Koreje (0:2) izvisili za osminu finala Svetskog prvenstva

Naslućivalo se to danima, iako to niko nije imao hrabrosti jasno da kaže. Valjda i zato što smo za sve ove godine navikli da je fudbal igra u kojoj uvek na kraju pobeđuju Nemci, ali đavola... Šampioni sveta iz 2014. godine eliminisani su danas sa Svetskog prvenstva u Rusiji, posle velike drame i poraza od Južne Koreje u poslednjem kolu od 2:0.

Za najveću senzaciju ovog Mundijala pobrinuo se Kim Jung Gvon, koji je u 92. minutu matirao Manuela Nojera iz blizine posle gužve u šesnaestercu Nemačke. Iako je pomoćnik prvo poništio gol zbog ofsajda, glavni sudija Amerikanac Mark Gajger je na asistenciju kolega i VAR-a preinačio odluku i priznao pogodak. Bio je to početak kraja svetskih šampiona, koje je u šestom minutu nadokade, posle kontre na prazan gol, dokrajčio Heung Min Son

Izabrane vesti

Tako se desilo da posle 80 godina Nemačka ostane bez druge faze na Mundijalu.

I nije to ona Nemačka na koju smo navikli prethodnih godina. Čitav ovaj turnir u Rusiji Panceri igraju pod anestezijom, bez osećaja, tečnosti, bez ideje i snage. Kao da im je neki vrag ušao u redove pa ne mogu da pobede u utakmicama u kojima bi ranije rivalu dali po tri, četiri komada. Onaj trijumf sa desetoricom nad Švedskom možda im je malo podgao moral, ali danas kada su trebali da pokažu da su ipak tim za velika dela usledilo je bolno prizemljenje.


JUŽNA KOREJA - NEMAČKA 2:0 (0:0)
/Kim90+2, Son 90+6/

Stadion: Kazanj arena
Kapacitet: 45.105
Sudija: Majk Gajger (SAD)

JUŽNA KOREJA (4-4-2): Čo - J. Li, Jun, J. Kim, Hong - Đ. Li, Jang, Jung, Mun (od 69. Džu) - Ko (od 56. Hvang (od 79. Go), Son.

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Zule, Humels, Hektor (od 78. Brant) - Kros, Kedira (od 58. Gomez) - Ozil, Gorecka (od 63. Miler), Rojs - Verner.


I danas su se šampioni mučili u Kazanju. Nije Južna Koreja bila toliko nezgodna i snažna, koliko su Nemci bili jalovi i neubedljivi. Imali su Panceri više od igre, napadali u većem delu utakmice, ali je Koreja preko svog kapitena Sona najčešće opasno zapretila Manuelu Nojeru iz kontri na drugoj strani. 

Opet je Joahim Lev istumbao sastav u potrazi za idealnim timom, vratio u prvi tim neprepoznatljivog Mesuta Ozila, ali to opet nije donelo ništa Nemcima. I Leon Gorecka je dobio šansu od početka, zbog njega je Tomas Miler "popasao" klupu, a malokrvni vezni red nije uspevao u većem delu utakmice da stvori prilike za gol. Ponovo je od starta u špicu priliku dobio Timo Verner koji na celom turniru nije pokazao da je dostojna "devetka" i naslednik Miroslava Klosea. Previše jalovih napada, previše loših centaršuteva, soliranja, svega što ozbiljan fudbal ne trpi, a što do sada nije bilo tako svojstveno Pancer diviziji. 

Najbolje su Nemci igrali tek u poslednjih dvadesetak minuta kada su šansu s klupe dobili napadači, i Gomez i Miler i Brant, ali su iz nekoliko dobrih šansi promašili gol Koreje. Probao je prvo Gomez (glavom) u 71, pa Marko Rojs u 80. sa distance i na kraju Mats Humels glavom u 87. ali bez uspeha. Nisu mogli da umuvaju jedan jedini gol koji im je trebao za prolaz...

Na svu muku, Panceri su dobili gol u drugom minutu nadoknade koji smo već opisali, a drugi, posle kontre na prazan gol, kada su jurili rezultat bio je ekser u kovčeg nemačke reprezentacije. Nemačka je ovim porazom završila takmičenje na poslednjem mestu u grupi F, a Južnoj Koreji, i pored činjenice da nije prošla dalje, treba čestitati jer je napravila jednu od najvećih senzacija ovog prvenstva. Potpuno zasluženo!

gallery

GRUPA F - 3. KOLO

Meksiko - Švedska 0:3
/Augustinson 50, Grankvist 62, Alvarez 74 ag/

Južna Koreja - Nemačka 2:0 (0:0)
/Kim 90+1, Son 90+6/

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Fudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara