Šampionska žurka trajala 45 minuta, a onda su Đavoli pokucali na vrata! Za Murinja je ovo slađe od titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.04.18. | 20:20

Junajted preokrenuo na Etihadu - 2:3

Nije moglo gore! Gotovo 45 minuta šampionske pesme na Etihadu, kako na terenu, tako i na tribinama! Siti je vodio sa 2:0 i imao titulu u svojim rukama, ali su se onda Crveni đavoli digli iz pepela, potpuno preokrenuli zbivanja na terenu i stigli do neverovatnog slavlja. Definitivno jednog od najslađih u poslednjih nekoliko godina – 2:3 (2:0).

Ništa se generalno neće promeniti, sastav Đozepa Gvardiole će sa nekoliko nedelja zakašnjenja doneti peti šampionski pehar u svoje vitrine, ali im ovakav udarac nije bio potreban pred revanš četvrtfinala Lige šampiona sa Liverpulom na Etihadu. Ono što su Kompani i Gundogan doneli domaćinuz u prvom poluvremenu, očas posla je poništio Pol Pogba, dok je sva tri boda Junajtedu u gradskom derbiju overio toliko osporavani Kris Smoling.

Izabrane vesti

A delovalo je da je domaći tim u potpunosti prebrodio težak poraz na Enfildu od pre samo nekoliko dana. Način na koji je Gvardiolin tim opsedao protivnički gol predstavljao je pravi recept za revanš sa Redsima, pošto je pored dva postignuta gola u prvom poluvremenu propuštena prilika za pravi rezultatski debakl gostujućeg sastava.

Igrom svog tima u velikom derbiju bila je impresionirana i domaća publika na Etihadu, koja se ozbiljno sladila nemoćnim izdanjem rivala. Siti je stvarno sakrio loptu od Junajteda u prvih 45 minuta, delovalo je da klub sa Teatra snova nema način da se odupre kvalitetnijem protivniku, ali je nakon pauze na Etihad izašao potpuno drugi tim u crvenim dresovima, željan osvete za ozbiljna poniženja iz prvog poluvremena.

Gosti su daleko žustrije ušli u nastavak meča, a pre svih Pol Pogba, koji je ušao u protivnički šesnaesterac i za samo dva minuta napravio pravi karambol pred golom nemoćnog Edersona. Građani su ekspresno ostali bez samopouzdanja, a onda i bez igre, što je Murinjov sastav uspeo da iskoristi i stigne do velikog trijumfa. Potpuno dezorjentisana odbrana domaćina izgubila je Smolinga iz vida nakon centaršuta Aleksisa Sančeza, pa štoperu Crvenih đavola nije bilo teško da iz neposredne blizine matira brazilskog čuvara mreže.

Etihad je večeras bio spreman za proslavu titule, ali će na novu priliku morati da sačeka za dve sedmice, kada na ovo isto mesto stiže Svonsi. Ta prilika sasvim sigurno neće biti propuštena.

Premijer liga, 33. kolo:

Everton - Liverpul 0:0

Bornmut - Kristal Palas 2:2 (0:0)
/Muse 65, King 88 - Milivojević 47, Zaha 75/

Brajton - Hadersfild 1:1 (1:1)
/Losl 29ag - Muni 33/

Lester - Njukasl 1:2 (0:1)
/Vardi 84 - Šelvi 18, Perez 75/

Stouk - Totenhem 1:2 (0:0)
/Dijuf 57 - Eriksen 52, Kejn 63/

Vest Bromvič - Svonsi 1:1 (0:0)
/Rodrigez 54 - Abraham 75/

Votford - Barnli 1:2 (0:0)
/Pereira 61 - Vouks 70, Kork 73/

Mančester Siti - Mančester Junajted 2:3 (2:0)
/Kompani 25, Gundogan 30 - Pogba 53, 55, Smoling 69/

Nedelja
15:15: (1,50) Arsenal (4,30) Sautempton (6,50)
17.30: (1,28) Čelsi (6,00) Vest Hem (9,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Pol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara