Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Šamrok ostavlja rezultatsku krizu iza sebe protiv tima koji je pobedio na poslednjih 13 duela

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 14:29

Republika Irska 1: Roverasi u petak (21.00) protiv Fin Harpsa traže pobedu koja bi ih barem na jedan dan vratila na prvo mesto na tabeli

Morao je i Šamrok da počne da gubi u nekom trenutku. Godinu i po dana je izdržao sa samo dva poraza u svim takmičenjima, a onda je u tri kola osvojio samo jedan bod. Sada traži seriju dobrih rezultata, a u petak od 21.00 igra meč 15. kola Premijer lige Republike Irske protiv Fin Harpsa.

Roversi su lošu formu prekinuli u prošlom kolu pobedom nad slabim Longfordom (1:0). Pre toga su izgubili od Sliga (1:0) i Dandalka (2:1), odnosno igrali nerešeno sa Derijem (1:1).

Izabrane vesti

21.00: (1,45) Šamrok (3,90) Fin Harps (7,50)

Sve to je iskoristio Sligo da preotme aktuelnom prvaku lidersku poziciju, pa sada ima jedan poen više od njega. Ipak, Šamrok je i dalje favorit za titulu, ima još mnogo da se igra do kraja sezone, skoro dve trećine prvenstva.

Dobra vest po Šamrok je ta što će posle dužeg vremena da ima navijače, prvi put od kako je počela pandemija koronavirusa. Na tribinama će smeti da se nađe najviše 2.385 navijača.

Radujemo se publici. Biće nam u početku malo čudno, gotovo nerealno da h čujemo. Jedva čekam. Nije ovo pravi fudbal ako nema navijača, odnosno energije i strasti koju oni donose sa tribina“, objasnio je trener zeleno-belih Stiven Bredli.

Kriza Šamrokovih rezultata uzrokovana je u ogromnoj meri i velikim brojem povređenih igrača. Na bolovanju su Ronan Fin, Džoi O‘Brajan, Dilan Vats, Šon Kavenag i Nil Feruđija. Svi oni će propustiti meč sa Fin Harpsima.

Ni gosti neće biti kompletni, ali ni izbliza nemaju takve probleme kao Šamrok. Neće igrati samo štoper Džoni Danlivi.

Šamrok gotovo nikad nema problema sa Fin Harpsom, pogotovo ne u poslednje vreme. Trenutno traje serija od 13 uzastopnih pobeda Roversa nad svojim današnjim rivalom.


tagovi

Irska 1ŠamrokFin Harps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara