Dejan Stanković ©FK Crvena zvezda
Dejan Stanković ©FK Crvena zvezda

San Siro kao referentna tačka, kreće proces unapređenja Zvezdine igre

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.06.21. | 09:14

Okršajem sa GAK-om crveno-beli otopočinju seriju provera u Austriji, Stanković spremio inovacije

Utakmica sa Milanom od 25. februara ove godine na San Siru bila je najbolja koju je Crvena zvezde odigrala u prošloj sezoni i predstavljaće standard i referentnu tačku za sve ono što ekipa Dejana Stankovića želi da uradi u predstojećoj evropskoj sezoni. Crveno-beli su to upravo te večeri izgledali kao ekipa koja je u stanju da diktira tempo na gostujućem terenu u nokaut fazi Lige Evrope i ozbiljno pritiska tim iz vrha jedne od najjačih liga u Evropi. Dodirnula je toliko evropski nivo igre i sada želi da napravi dodatni iskorak. Jasno je da to neće biti nimalo lagan posao.

Zahvaljujući individualnom programu, koji je dat igračima sedam dana pre polaska u Austriju, proces dostizanja optimalne fizičke kondicije išao je ubrzanim tempom, već je dostignut željeni novo, pa će do 7. jula i okršaja sa Šturmom akcenat biti stavljen na finalnom brušenje forme. Ali ne samo to, stručni štab crveno-belih ovog leta teži ka uvođenju, pre svega taktičkih inovacija, koje bi trebalo dodatno da unaprede kvalitet igre crveno-belih i još više ih približe nivou iz najjačih evropskih liga.

Izabrane vesti

Prvi dani u Austriji jesu bili prevashodno orejtisani na podizanje fizičke spreme, ali je na svakom od određena grupa igrača radila na taktičkim detaljima. Takođe, u svakodnevnom radu sa loptom se insistiralo na brzom prenošenju lopte kroz pas igru sa jedne na drugu polovinu terena, pa već na jesen treba očekivati da to bude jasno vidljivo na samoj igri.

Utakmice koje slede, a prva je već danas od 18.30 protiv GAK-a, koristiće Dejanu Stankoviću da i kroz igru pokuša da implementira svoje zamisli. Meč sa austrijskim drugoligašem biće prilika da se na delu vide dva tima Crvene zvezde, pošto će priliku dobiti dve ekipe po 45 minuta. To će biti slučaj verovatno i protiv Arisa (1. jul) i Arđeša (5. jul), dok je bi protiv Šturma na teren trebalo da izađe ekipa koja će se naći na terenu protiv Vojvodine 17. jula, na otvaranju Superlige, ali i na startu kvalifikacija, gde protivnik neće biti nimalo bezazlen.

DODATNO UIGRAVANJE POSLE DOLAZAKA DRAGOVIĆA I NAPADAČA

Stanković neće biti u situaciji da u potpunosti uigrava ekipu, s obzirom da će se Aleksandar Dragović kasnije priključiti ekipi, a u toku je proces angažovanja pojačanja na pozicijama napadača i levog beka, što će zahtevati dodatne adaptacije u timu. Ipak, ključna stvar za Zvezdinu struku je to što je sačuvana okosnica tima, vezni red je ostao potpuno neokrnjen, što je od kapitalnog značaja za proces unapređenja igre. Ona bi trebala da bude izražena dominaciju na sredini terena, koja se pre svega odnosi na brzinu protoka lopte iz faze odbrane u samu završnicu napada, čemu teže i najkvalitetnije ekipe na Starom kontinentu.

Pozicija levog beka u ovom trenutku ne deluje problematično, s obzirom da je tu neprikosnoveni Milan Rodić, ali samo na prvi pogled, s obzirom da u stručnom štabu crveno-belih dobro znaju koliko je u jeku evropskih bitisanja u prošloj sezoni nedostajala prava alternativa na levom boku. Tu je i sasvim realna mogućnost da Rodić po završetku kvalifikacija napusti Rajko Mitić. Sa druge strane, Stanković je od kraja prošle sezone jasno stavio do znanja sportskom sektoru da želi adekvatno pojačanje u špicu napada. Dijego Falčineli jeodradio kvlalitetan posao, bio je značajan za celokupnu Zvezdinu igru, ali učinak od 13 postignutih golova u prošloj sezoni, uz činjenicu da je imao brojne probleme, objektivno nije zadovoljio kriterim srskog šampiona. Zvezdi je neophodan napadač koji oseća igru, ali i postiže golove, što je osnovni parametar za ekiupu koja igra napadački fudbal i postiže veliki broj pogodaka. U ovom trenutku od klasničnih napadača tu su Milan Pavkov i Nikola Krstović, pa deluje da bi golgeter iz Begeča mogao da iskoristi predstojeće provere, ali Stanković u navali želi još jednog igrača nešto drugačijih karakteristika. Kao glavni kandidati za dva goruća mesta u timu do sada su se isticali Hoan Mohika i Ohi Omoižuanfo, za koje se veruje da bi dodatno podigli kvlaitet ekipe, ali je brzina realizacije tih poslova takođe izuzetno važna u procesu njihove implementacije u sistem igre Dejana Stankovića.

Sve utakmice Crvene zvezde na pripremama biće prenošene na televiziji Arena Sport.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

14.00: (1,60) Brondbi (3,90) Sonderjiland (4,60)

16.00: (1,20) Jang Bojs (6,50) Ksamaks (9,50)

17.00: (1,50) Kluž (4,40) Ujpešt (4,90)

20.45: (1,60) Bedford (4,30) Biglsvejd (4,20)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara