Sanabrija + Sturaro za jaču Đenovu! Još samo Pjaca...

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.01.19. | 13:11

Grifoni žele da u narednom periodu budu najtvrđi orah za takmace

Leti perje širom Evrope, zimska pijaca biće otvorena još samo devet dana, a veliki transferi ne završavaju se samo u kancelarijama najbogatijih klubova. Đenova bi vrlo lako mogla da bude jedan od pobednika ovog prelaznog roka među, uslovno rečeno, manjim klubovima, pošto je spremna da u istom danu završi tri ozbiljna pojačanja - Tonija Sanabriju, Stefana Sturara i Marka Pjacu.

Prvi koji će doći u poznatu italijansku luku je Stefano Sturaro. On je još jutros viđen u Đenovi, gde će obaviti lekarske preglede, a onda i se staviti na raspolaganje Ćezara Prandelija. Formula dogovora sa Juventusom je sledeća - pozajmica do kraja sezone, plus opcija otkupa njegovog ugovora pod uslovima o kojima će se detaljno raspravljati do kraja sezone, tvrdi dobro obavešteni novinar Đanluka di Marcio. Sturaro iza sebe ima sumornih šest meseci u Sportingu, gde nije uspeo da se izbori za ozbiljniji status u prvom timu. Sturaro je stigao u Sporting u ono najgore vreme prošlog leta, kada se smenjivala jedna, a dolazila druga uprava. Bio je direktna želja Siniše Mihajlovića, ali je kasnije postao žrtva celog ludila u klubu iz Lisabona. Zato je Juventus reagovao i svog vezistu poslao u klub sa kojim godinama unazad ima dobre odnose. 

Izabrane vesti

Sturaro je, podsetimo, Đenovino dete i u tom klubu je ponikao, da bi leta 2014. godine otišao u Juventus u transferu vrednom 10.000.000 evra. Kasnije je i sezonu 2014/15 proveo u Đenovi kao pozajmljen igrač Juventusa, pre nego što se vratio u Juventus, a onda otišao u Sporting. Sada je spreman za treće poglavlje sa svojim klubom...

Drugi stiže Antonio Sanabrija! I to kao direktna zamena za Kšištofa Pjonteka, koji će u najskorije vreme postati novi igrač Milana. Posle kratkih, ali napornih pregovora, Đenova je sa Betisom postigla zanimljiv dogovor. Radi se o pozajmici do juna 2020. godine, uz opciju kupovine na 20.000.000 evra. Kako javlja Đanluka di Marcio, medicinski pregledi već su zakazani za petak. Sanabrija nije imao tako dobru polusezonu u Betisu kako se očekivalo. Postigao je svega pet golova i spremio još dva u dvadeset i dve utakmice u svim takmičenjima. Zbog toga je Betis bio voljan da ga se reši, jer timu iz Sevilje ipak treba još neko ko će postizati golove u kontinuitetu. Sanabrijinom eventualnom transferu najviše se raduju u Romi, koja ima pravo na čak 50 odsto novca od naredne prodaje. Dakle, ako bi transfer iznosio 20.000.000 evra, Romi bi išlo čak 10.000.000 evropskih novčanica. 

Na kraju, uprava Đenove se nada da će dobiti i potpis Marka Pjace iz Juventusa. Stara dama trenutno pregovara sa Fjorentinom uslove raskida pozajmice koja je potpisana letos, za koju je plaćeno 2.000.000 evra. Đenova je u ovoj priči išla na kartu bitne uloge u prvoj postavi i velike minutaže, što Pjaca nema u Violi. Svega 677 minuta, raspoređenih kroz 16 utakmica. Rezultat - po gol i asistencija. Premalo za momka koji je pre samo dve godine viđen kao ozbiljan talenat i igrač velike perspektive. I ovde će se sve najverovatnije završiti na pozajmici do kraja sezone, uz naknadnu mogućnost kupovine. Ali, ta priča se još razrađuje...

Đenova bi u narednom periodu mogla da postane najtvrđi orah za svoje takmace. 

Foto: Reuters


tagovi

Stefano SturaroAntonio SanabrijaMarko PjacaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara