(foto: Reuters)
(foto: Reuters)

Sao Paulo se pretplatio na 3:1 u gostima

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 05:50

Trikolori treći put uzastopno do pobede na strani identičnim rezultatom

Zaređali su fudbaleri Sao Paula sa utakmicama u gostima, ali im to ne smeta. Od prethodnih šest mečeva Trikolori su samo jednom igrali kod kuće, a nijednom nisu poraženi. Imaju pet pobeda i jedan remi - i to 0:0 na svom stadionu sa gradskim rivalom Palmeirasom - a poslednju u nizu pobeda na strani ostvarili su u meču 4. kola Kopa Libertadoresa protiv čileanskog Kobresala - 3:1.

Identičanim rezultatom tim Luisa Zubeldije slavio je i u prethodne dve utakmice, protiv Agija de Marabe u Kupu Brazila i Vitorije u tamošnjoj Seriji A.

Izabrane vesti

Gostovanje u Čileu nije dobro počelo po Trikolore, pošto je domaćin poveo sredinom prvog poluvremena preko Dijega Koelja, ali je iskusni Lusijano u 38. izjednačio svojim trećim pogotkom u poslednje dve utakmice. Po povratku sa odmora gosti su preokrenuli u svoju korist golovima Nestora u 60. i Kaljerija u 78. minutu, a sa ova tri boda overili su prolaz u osminu finala najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike.

Pitanje je samo sa koje će pozicije Sao Paulo u narednu fazu, pošto trenutno ima bod manje od vodećeg Taljaresa, sa kojim će se sastati u poslednjem kolu na svom stadionu. Pre toga na Morumbis stiže i ekvadorska Barselona, te deluje da Trikolori imaju lak posao, međutim, s obzirom na rezultate koje beleže kao gosti, možda bi im više prijalo da igraju van Brazila.

Trener Zubeldija i za ovu utakmicu je odlučio da ne računa na nekadašnju zvezdu svetskog fudbala Hamesa Rodrigesa, što nagoveštava da bi Kolumbijac i pored ugovora do juna 2025. godine uskoro mogao da napusti Sao Paulo.

KOPA LIBERTADORES - 4. KOLO

GRUPA B

Sreda

Taljares - Barselona 3:1 (2:0)

/Katalan 12, Bota 25, Bou 90+4 - Rohasa 61/

Četvrtak

Kobresal - Sao Paulo 1:3 (1:1)

/Koeljo 23 - Lusijano 38, Nestor 60, Kaljeri 78/



tagovi

BotafogoKopa LibertadoresJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara