Stadion Koševo (©Reuters)
Stadion Koševo (©Reuters)

Sarajevo gostuje kod redovne mušterije, Sloga i Igman na neutralnom terenu

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 11:44

Danas na programu dva duela 14. kola šampionata BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Do kraja polusezone u Premijer ligi BiH ostalo je još pet kola. Dakle, manje od mesec dana fudbala na BiH terenima, gde se polako dobija obris tabele i ekipa koje će se boriti za titulu prvaka, a koje za opstanak. Na rasporedu je 14. kolo koje će danas biti otvoreno u Modriči i Posušju.

Izabrane vesti

POSUŠJE - SARAJEVO (20:45)

Ekipa Posušja nije u baš zavidnoj formi. U poslednjih sedam utakmica, upisali su svega jedan trijumf, i to nad fenjerašem Zvijezdom. Upisana su dva poraza, te čak četiri remija od kojih su poslednja tri vezana. Mada, gledajući raspored, to se ne može smatrati lošim rezultatima jer je Posušje osvojilo po bod kući protiv Zrinjskog te na gostovanju Širokom Brijegu. Jedini kiks se može smatrati domaći remi sa Goškom, ali bez obzira na sve Posušje se ponovo dovelo u situaciju da se brine za opstanak. Trenutno su osmi sa 16 bodova, šest više od opasne zone.

20.45: (2,75) Posušje (2,90) Sarajevo (2,70)

I dalje nisu miljenici rasporeda, jer u jako bitnom trenutku rival je ekipa koja se bori za titulu.

"Pred nama je još jedna teška utakmica u nizu, ali tako je kako je. Raduje nas to što smo ostali neporaženi protiv Zrinjskog i Širokog i pokušaćemo da isto uradimo i sada. Sarajevo je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, ali mi se moramo postaviti tako da igramo na domaćem terenu i da ne damo nikome pardona ", istakao je trener Posušja Branko Karačić pred ovaj duel.

Sarajevo je također pre nekog vremena bilo u odličnoj formi. Imali su sjajan niz rezultata, ali su u poslednja dva kola osvojili svega jedan bod. Prvo su ubedljivo poraženi u Doboju od Sloge (3:0), da bi nakon toga usledio domaći remi sa Borcem (1:1). Sve to, malo je udaljilo Bordo tim od lidera Borca, jer sada bodovni zaostatak iznosi šest bodova. Međutim, pokušaće tim Simona Rožmana već danas da se vrati na pobednički kolosijek.

Od kako se pre skoro tri godine Posušje vratilo u najveći rang BiH fudbala, ova dva rivala su snage odmerili sedam puta. Sarajevo je upisalo svih sedam pobeda, pa se bez dileme može reći da je Posušje redovna mušterija Sarajeva.

"Posušje je ekipa koja se želi nadigravati i u svakom momentu se vidi šta žele na terenu. Imaju dobre rezultate i praktično ih niko nije mogao pobediti kući. Mi smo dužnici s igrama u gostima, u tom smeru razmišljamo i nadam se da ćemo pokazati dobar gard, energiju, a kvaliteta nam ne fali da odigramo meč na nivou koji će doneti i bodove", jasan je bio strateg Sarajeva Simon Rožman.

SLOGA - IGMAN (13:00)

Kada je reč o domaćim utakmicama, Sloga je jedna od najboljih ekipa. U Doboju su redom padali i Sarajevo i Željezničar i Široki Brijeg. Međutim, mali problem za Slogu mogao bi biti taj što će danas igrati u Modriči zbog rekonstrukcije travnjaka u Doboju. Gledajući formu, tim iz Doboja u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, ali se i Igman znatno podigao. Otkako je došao Edis Mulalić upisane su dve pobede i igra je znatno poboljšana. Sudeći po formi obe ekipe, vrlo lako bismo mogli gledati utakmicu sa golovima na obe strane.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

------------------

BiH 1 - 14. KOLO

Subota

13.00: (1,75) Sloga (3,50) Igman (4,50)

20.45: (2,75) Posušje (2,90) Sarajevo (2,70)

Nedelja

13.00: Zvijezda - GOŠK Gabela

15.15: Borac - Željezničar

Ponedeljak

18.00: Velež - Zrinjski

Sreda 06.12.

Tuzla Siti - Široki Brijeg

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1SarajevoPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara