Ilustracija (©FKSarajevo)
Ilustracija (©FKSarajevo)

Sarajevo nastavlja niz pobeda, Posušje se čupa za začelja

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 15:01

Nastavlja se šampionat Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnjeg trijumfa Borca nad Zvijezdom (4:2), danas će biti nastavljeno 6.kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na rasporedu su dve utakmice, i to obe u Hercegovini.

Izabrane vesti

GOŠK - SARAJEVO (20:45)

Povratnik u Premijer ligu je solidno otvorio sezonu, te nakon pet utakmica osvojio četiri boda. Savladana je Zvijezda, dok je upisan remi sa Veležom. Sve ostale utakmice Gošk je izgubio, ali im ni raspored nije išao na ruku. Kako bilo, u timu iz Gabele su svesni da im predstoji grčevita borba za opstanak u ovoj sezoni, pa im je svaki bod zlata vredan. Pogotovo, kad se igra protiv ekipe koja se bori za vrh, ali ruku na srce teško je očekivati da se nešto može uraditi protiv Sarajeva.

20.45: (4,00) GOŠK (3,45) Sarajevo (1,85)

Ukoliko Gošk ostane neporažen, biće to bonus bodovi.

"Svesni smo da nas očekuje težak zadatak jer je Sarajevo u usponu forme, ali imamo se pravo nadati. Motiva ne bi smelo da nedostaje i očekujem pun stadion. Sigurno da bi nam bodovi pred kvalitetnih protivnika puno značili i potrudićemo se da ih osvojimo", istakao je trener Goška Denis Ćorić.

Posle uvodnog poraza od Sloge, Sarajevo se odlučilo na promenu trenera i pogodilo. Otkako je došao Simon Rožman bordo tim igra odlično. Upisali su tri vezane pobede i sa dosta optimizma putuju na megdan novajliji u ligi. Sudeći po kvalitetu i formi, gosti su favoriti, a ukoliko uspeju doći do nje, približiće se prvom mestu te na reprezentativnu pauzu otići sa vrha tabele.

"Imali smo neobične termine do sada, a ovaj je super. Biće dobra atmosfera, a mi moramo biti svjesni gde idemo, kako se postaviti i ne smemo odstupiti od stvari koje smo dosad radili. Svaki trening želimo još dodati mrvicu da budemo bolji, a očekujemo kontroliranu utakmicu s obe strane. Verujem da smo na nivou kvaliteta da ćemo to implementirati u igri i nagraditi se rezultatom“, rekao je Rožman.

POSUŠJE - SLOGA (19:30)

Prošle sezone Posušje je teškom mukom sačuvalo premijerligaški status, a kako stvari stoje grčevita borba predstoji i ove. Svega tri osvojena boda do sada nisu ono što bi zadovoljilo čelnike kluba, ali stručni štab i dalje ima poverenje. Zasluženo, budući da je Branko Karačić čovek koji zna kako se igra Premijer liga, ali mora krenuti u osvajanje bodova. Prva prilika za to je večeras, jer dolazi ravnopravan protivnik. Sloga, koja do sada ima takođe tri boda i kojoj baš ne cvetaju ruže. I Dobojlije imaju svega tri boda, te je vreme da se prekine taj niz. Teško će biti to uraditi na gostovanju kod direktnog konkurenta kojem gori pod nogama, ali Vlado Jagodić ima plan. Očekuje se tvrda utakmica bez puno pogodaka u kojoj ipak domaći imaju ulogu favorita i veće šanse za pobedu.

--------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

--------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 7. KOLO

Petak

Borac Banjaluka - Zvijezda 4:2 (1:2)

/Blagaić 44, 53, Makarić 55, Kortes 67 - Karaklajić 29, Seliman 38/

Subota

19.30: (1,75) Posušje (3,50) Sloga Doboj (4,50)

20.45: (4,00) GOŠK (3,45) Sarajevo (1,85)

Nedelja

19.45: Tuzla Siti – Igman Konjic

19.45: Velež – Željezničar

Ponedeljak

20.00: Zrinjski - Široki Brijeg



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara