Mauricio Sari
Mauricio Sari

Sari ne odustaje: Nije problem moj stil igre, Kante ne može na zadnjeg veznog jer nije brz sa loptom

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 15:56

Da li će mu se upornost isplatiti sasvim je drugo pitanje

Navijači su besni. Teško su svarili onih 0:6 protiv Čelsija, a ni ovaj poslednji poraz od Mančester junajteda (0:2) nije im popravio raspoloženje, pa se u ponedeljak veče sa tribina čulo i “j...š Sari-bol“. Ostrvski mediji sve glasnije govore o smeni šefa struke, a šta kaže sam Mauricio Sari na pitanje: da li mu je ovo najteži trenutak u karijeri?
Ne, apsolutno nije. Imao sam velikih problema ranije, posebno u Seriji C i seriji D“, hladan kao špricer je Sari.

Bez problema odgovara na sva pitanja. Kao recimo na ono o tvrdoglavom forsiranju sistema 4-3-3 dok mu “ne baš toliko stručna javnost“ preporučuje 4-2-3-1 u kome bi N’Gola Kantea vratio na mesto zadnjeg veznog uz Žoržinja.
Sistem je lažni problem. Znam veoma dobro da treba da uvedem napadača u igru kad gubimo i defanzivca kad vodimo, ali želim da fudbal gledam na drugačiji način“, smiren je Sari pre no što počinje na temu Kantea.
Sve zavisi od toga kako gledate fudbal. Ja na toj poziciji želim igrača koji može da se veoma brzo kreće sa loptom. N’Golo je nama veoma koristima, ali to mu jednostavno nije najjača karakteristika“.

Izabrane vesti

Kad su ga novinari podsetili da je taj i takav Kante kao zadnji vezni osvojio titulu prvaka sveta Sari je imao brz odgovor: “Da, ali u drugačijem sistemu“.

Problem je na drugom mestu. Bar po Sarijevom mišljenju Čelsi uopšte nije igrao toliko loše protiv Junajteda, ali...
Mi smo 75 od 90 minuta igrali na protivničkoj polovini terena i nismo mogli da damo gol. Oni su nam u kazneni prostor bacili 15 ili 16 lopti i dali dva gola. Taj problem moramo da rešimo. Problem agresije i odlučnosti u oba šesnaesterca“, ceni Sari, uveren da slika može da se okrene, samo ako mu se da vremena.
Ja moram da razmišljam kao da ću još dugo biti Čelsijev trener, čak i ako nisam siguran u to, tako moram da mislim, drugačije ne ide. Moram da postavim dugoročan cilj... Naravno, sad je teško zamisliti kako verujemo tri ili četiri utakmice u nizu, ali u fudbalu sve može da se preokrene preko noći“.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara