©Star Sport
©Star Sport

Sari želi još jednog Srbina u veznom redu Lacija, prednost su čisti papiri na leto

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 16:59

Temperametni strateg će pokušati da iskoristi činjenicu što Filipu Đuričiću na leto ističe ugovor sa Sasuolom

Trener Lacija Mauricio Sari već pravi planove za narednu sezonu kada je u pitanju stanje igračkog kadra, a u fokusu među igračima koje posebno ceni temperamentni strateg je i srpski internacionalac Filip Đuričić, piše rimski Il Mesađero.

Veliku prednost za igrača, koji poslednjih meseci odsustvuje zbog povrede, predstavlja to što mu na leto ističe ugovor, pa će biti lakše doći do potpisa, s obzirom da nema pregovora između dva kluba. Isti izvor navodi da bi na pregovore upravo mogla da utiče stanje povrede, zbog koje Đuričića od oktobra nema na terenu. Kao osnovni kvalitet iskusnog fudbalera navodi raznovrsnost u njegovoj igri, s obzriom da može podjednako kvalitetno da igra iza napadača i na levom boku.

Izabrane vesti

Đuričićeva povreda stigla je u najlošijem mogućem trenutku, iza sebe je imao odličnu sezonu, kako na Mapei stadionu, tako i u dresu reprezentacije Srbije. Sasvim solidno je otvorio i ovu sezonu, ali je poslednji put bio na terenu 23. oktobra u pobedi nad Venecijom (3:1), kada je upravo zbog povrede izašao sa terena u 28. minutu. Zanimljivo, Lacio će u predstojećem meču, koji igra upravo protiv Sasuola 2. aprila, provući kroz "filter" još dvojicu interesantnih igrača ekipe iz Ređo Emilije, vezistu Maksima Lopeza i levog beka Jorgosa Kirjakosa.

Il Mesađero piše i da je Sari zainteresovan i za Rikarda Saponaru, koji će takođe leto dočekati sa slobodnim papirima. Saponara je sličan profil igrača kao i Đuričić, a ove sezone ima 26 nastupa u svim takmičenjima i postigao dva gola iz četiri asistencije.


tagovi

Mauricio Sari

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara