Mauricio Sari
Mauricio Sari

Sariju odzvonilo, možda je i Čelsiju? Lampard i Zidana su tema, zabrana transfera kao mač nad glavom

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.19. | 22:07

Ostrvski mediji su uvereni da se Italijanu sprema otkaz

Umeju mediji da prenagle, da požure i nekog “živog sahrane”, ali u Čelsiju se to nije dešavalo. Prosto, Roman Abramovič je još nestrpljiviji od njih, a posle poraza Plavaca od Mančester junajteda (0:2) svi ostrvski mediji tvrde da je ruski milijarder već počeo da traži naslednika Mauriciju Sariju.

Za Zinedina Zidana se odavno zna, pisalo se već da je problem što bi on tražio garanciju da Eden Azar ostaje i pride još 230.000.000 evra za pojačanja, Skaj sada piše i o Frenku Lampardu, koji trenutno radi solidan posao u Derbiju, ništa više od toga. Međutim, kako je Ole Gunar Solsjker uspeo da preko noći preobrazi Mančester junajted, bar kratkoročno, u Premijer ligi je postalo moderno govoriti o nekada velikim fudbalerima koji se vraćaju i na bajkovit način spasavaju klub iz problema.

Izabrane vesti

Tako nešto je Zidan već uradio u Realu, ali on traži dozvolu za rekonstrukciju kluba, a izgleda da bi novom Čelsijevom treneru manevarski prostor tu mogao da bude sveden na minimum. Telegraf tvrdi: sva je prilika da će Fifa kazniti Plavce zabranom transfera zbog dovođenja maloletnih igrača.

Da se istraga vodi otkrili su dokumenti otkriveni u aferi Football Leaks još u novembru. Navodno je tražena dvogodišnja transfer zabrana, mada konačna odluka nije doneta, a do sada je Fifa bila milostivija, pa su suspenzije izricane na šest meseci ili godinu dana. Za dovođenje maloletne dece već su kažnjavani Real, Barselona, Atletiko Madrid…

Čelsi je tokom tri godine koje je istraga obuhvatila doveo 14 maloletnika, a najspornija je bila kupovina Bertranda Traorea, pošto su tu Plavci muljali sa datumima, pa je fudbaler iz Burkine Faso utakmice igrao i pre no što je bio registrovan u nacionalnom savezu. Da ne pominjemo da je Čelsi pristanak igračeve majke “pridobio” unosnim isplatama.

Istina, znate svi da je Čelsi poslednjih godina čuven po ogromnom broju mladih igrača po pozajmicama – trenutno ih ima 44 na kaljenju, jedan od njih je i Partizanov Danilo Pantić – pa bi i oni mogli da pomognu u toj rekonstrukciji ekipe. Ako već ne bude moglo da se kupuje…

(FOTO: Reuters)


tagovi

Frenk LampardMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara