Sautgejt nije zadovoljan?! Da li napasti prvo mesto u grupi protiv Belgije?

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 18:15

Selektor Engleske žali zbog primlijenog gola i žutih kartona koji mogu da odrede prvo ili drugo mesto u grupi

Engleska je zabeležila svoju najubeljiviju pobedu na Mundijalima, a njen selektor nije zadovoljan?!

Garet Sautgejt je posle pobede nad Panamom od 6:1 bio prilično smiren i kritičan jer mu je zasmetalo što je njegova selekcija primila gol zbog kojeg joj protiv Belgije u poslednjem kolu možda neće odgovarati remi u borbi za prvo mesto u grupi.
„Nisam nešto posebno zadovoljan današnjom partijom. Nije mi se svidelo kako smo počeli i kako smo primili gol. Ali i većem delu meča smo bili prilično dobri. Ali možda samo ja hiperkritičan.  Bili smo previše stegnuti na startu, ali kada smo provalili način na koji oni igraju, bili smo jako dobri. U drugom poluvremenu je bilo teško za igru bez obzira na to šta smo pričali na poluvremenu“, rekao je Sautgejt posle meča.

Izabrane vesti

Trenutna situacija u grupi je takva da je Engelska u prednost nad Belgijom zbog jednog žutog kartona manje. Dakle, ako u poslednjem kolu odigraju nerešeno i zarade isti broj žutih kartona u tom meču, Engleska će biti prva. Ali ako dobije jedan žuti karton više, o pobedniku grupe će odlučivati žreb.
„Na poluvremenu smo pričali o važnosti da podignemo prednost za još jedan gol zbog prvog mesta u grupi i zato smo razočarani primljenim golom. Oni su fizički jaka ekipa i zato smo na poluvremenu upozorili igrače na žute kartone jer nisam želeo da dobijemo opomene“.

Sautgejt još nije siguran da li će u borbi za prvo mesto u grupi rizikovati sa najjačim timom.
„Sada razmišljamo o timu koji ćemo izvesti protiv Belgije jer to je šansa za neke igrače kojima su potrebniji minuti, ali isto tako želimo da zadržimo pozitivan pobedniki niz“, rekao je engleski selektor.

Postokje teorije po kojima je u ovoj grupi isplativiji biti drugi nego prvi. Englezi i Belgijanci će u osmini finala na ekipe ih grupe H u kojoj su Senegal, Japan, Kolumbija i Poljska. Ako prođu dalje, onaj koji je pobednik grupe bi vrlo verovatno mogao da ide na pobednika meča Brazil - Nemačka, a onaj koji bude drugi na boljeg iz duela Meksika i Švajcarske. Barem kako trenutno stoje stvari...

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentacija EngleskeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara