Garet Sautgejt
Garet Sautgejt

Sautgejt: Ponosan i na 1:1

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.06.18. | 09:40

„Daleko smo od perfekcije“, upozorava engleski selektor

Selektor Engleza Garet Sautgejt kaže da je bio ponosan zbog načina na koji su njegovi puleni igrali sinoć u Volgogradu, čak i pri rezultatu 1:1, pre nego što je Hari Kejn pogotkom doneo pobedu u nadoknadi vremena.

Nekadašnji reprezentativac kaže da je igra koju su njegovi fudbaleri prikazali bila impresivna, jer su stvorili gomilu prilika za gol.
"Čak i na 1:1 bio sam stvarno ponosan zbog načina na koji su momci igrali. Dosta puta sam pričao da je ključ u dobroj igri, to je jedino što zavisi od vas i što možete da kontrolišete. Bilo je trenutaka kada nismo mogli da kontrolišemo dešavanja, ali smo u tim situacijama reagovali odlično. Bio bih možda malo razočaran da smo odigrali nerešeno, ali mislim da je ukupan utisak koji je ostavila Engleska bio jako dobar. Stvorili smo puno šansi, ne sećam se da smo ih ikada ranije imali ovoliko", istakao je Sautgejt.   

Izabrane vesti

Engleski selektor priznaje da se već bio pomirio sa kiksom u 90. minutu.
"Ali imali smo vođe na terenu koje su stalno slale prave poruke ostatku tima. Pričali smo i uoči utakmice o činjenici da ćemo doći u teške situacije i ono što mi se sviđa je što su svi igrači kod rezultata 1:1, 15 minuta pre kraja, napadali kao golu Tunisa. Tražili smo pobedu na sve načine, a da ne dozvolimo rivalu da napravi neku kontru. Sve smo držali pod kontrolom, nismo delovali kao tim bez cilja, pritisli smo ih i došli do pobede. Možda nije bilo spektakularno, ali radimo prave stvari, donosimo prave odluke, zaslužili smo pobedu posle 90 minuta borbe", kazao je Sautgejt.

On se ne zanosi da je išta veliko urađeno sinoć pobedom nad Tunisom.
"Mi smo tim koji se popravlja, razvija, i uvek postoje stvari koje mogu bolje. Daleko smo od perfekcije. Slavili smo sinoć, ali narednih četiri ili pet dana nećemo imati taj luksuz. Fokus mora da bude na pripremi za Panamu da bismo ostvarili rezultat koji želimo", zaključio je Garet Sautgejt.

Foto: Action Images 


tagovi

reprezentacija EngleskeRusija2018Garet Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara