Savićević: Iguain pre Ikardija, Leo će iskopati novog Kaku, a Juventus bi bio prvak i bez Ronalda

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.10.18. | 09:52

Legendarni Genije smatra i da Suso radi veliki posao za sadašnji tim Milana, kao i da će Hakan Čalhanoglu pokazati da zaslužuje da nosi dres sa brojem deset

Polako, ali sigurno približava se dana kada će Inter i Milan odmeriti snage u Derbiju dela Madonina. Iako je ostalo još 11 dana do te utakmice, atmosfera se lagano zagreva, a jedan od onih koji su odigrali bezbroj takvih duela je i Dejan Savićević. Legendarni Genije, kako su ga zvali navijači Rosonera, smatra da Milan podiže formu i da sa dosta optimizma dočekuje okršaj.
„Videćemo šta će biti u derbiju. Sviđa mi se Milan, igra dobro i raste kao ekipa. Iguain je počeo da postiže golove, a Suso da asistira. Na osnovu igre u poslednjim utakmicama deluje mi da Milan može da parira Interu. I deluje mi da Rosoneri sada igraju bolje nego gradski rival. Naravno, u derbiju ne možete ništa da predvidite, sve je moguće. Iznenađen sam Interom, Spaleti je odličan trener, ali mu se ekipa nalazi u krizi. Protiv SPAL-a su se izvukli, imali u sreće, penal i iz dva šuta došli do pobede“, rekao je Savićević u razgovoru za list Gazeta delo Sport.

Ko je bolji, Gonzalo Iguain ili Mauro Ikardi?
„Radi se o dve različite vrste napadača. Meni se više dopada Pipita, jer daje golove, ali i učestvuje u utakmici. Asistira saigračima i pomaže celoj ekipi. Ikardi je sjajan realizator, ali za njega mora da radi cela ekipa“.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, Španac Suso je uz Iguaina glavni motor ekipe.
„Kada imate igrača kao što je Suso, onda lopta klizi po terenu. Vidim neki ga porede sa mnom. Pomalo ličimo. On je kompletan fudbaler, ima sve što je potrebno da postane veliki“.

Da li Milanova „desetka“ predstavlja neku vrstu opterećenja za Hakana Čalhanoglua?
„Meni to nije bio problem. Nisam previše razmišljao o tome. Naravno, pritisak uvek može da vam napravi problem. On svakako poseduje kvalitet i može još da napreduje. U ovom trenutku Milan se najviše oslanja na Susa, a tu su i Kesi, odnosno Bonaventura“

Kako vam deluje Đenaro Gatuzo kao trener?
„Dobro radi, ali za trenera su uvek najvažniji rezultati. Ovaj Milan, ali i fudbal koji se danas igra su drugačiji od onoga što je bilo u moje vreme. Imali smo najjaču odbranu u istoriji fudbala - Tasoti, Panuči, Barezi, Kostakurta, Maldini - svi su bili fenomenalni. Tako da je maltene bilo nevažno da li ispred njih igraju Rajkard, Ančeloti, Boban ili Albertini“

Šta mislite o tome što su se Leonardo i Maldini vratili u klub kao funkcioneri?
“Drago mi je što je Leo za kratko vreme uspeo da dovede šampionskog igrača kao što je Iguain. Nadam se da će sada u Brazilu uspeti da pronađe novog Kaku, Tijaga Silvu ili Pata, kao onda kadaje prvi put bio na funkciji u Milanu.”

Kako gledate na trku za "skudeto" ove sezone?
“Juventus će osvojiti titulu, a uspeli bi u tome čak i bez Kristijana Ronalda. Naravno, sada kada je počeo da daje golove, biće Staroj dami još lakše”.

I za kraj, legendarni vlasnik Milana Silvio Berluskoni nedavno je kupio Moncu, kako to komentarišete?
“Prilično mi je interesantna ta njegova priča. Pogotovo to što je naumio oko igrača – da nemaju tetovaže i da se šišaju na kratko”, zaključio je Savićević.

Foto: Starsport


tagovi

Dejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara