Savo Milošević
Savo Milošević

Savo Milošević: Nemamo pravo da Radničkom prepustimo ulogu favorita

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 16:10

“Ali u mnogim stvarima je u prednosti“, kaže Partizanov trener

Javno su u Humskoj izražavali brigu da će ih žreb već u polufinalu spojiti sa Crvenom zvezdom, na kraju su dobili priliku da reči pretoče u dela i na terenu pokažu da je Partizan kvalitetniji sastav od Radničkog. Savo Milošević je sasvim svestan da posle svih silnih posrtanja u prvenstvu i prepuštanja drugog mesta na tabeli Realu sa Nišave polufinalni dvoboj u Kupu ima poseban značaj za navijače.
Ovo je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Ima specifičnu težinu, s obzirom na sve što se dešavalo tokom godine, dobrim rezultatom možemo dosta toga da popravimo“, bile su prve Miloševićeve reči na konferenciji za novinare uoči prvog meča na Topčiderskom brdu.

Nema ni mnogo dileme tu. Nije baš slučajno što su Nišlije regularni tok sezone u Superligi završile sa čak 19 bodova više od Partizana.
Radnički je pokazao zavidan kvalitet, iskusan je, u mnogim stvarima je u prednosti, ali nemamo pravo da mu prepustimo ulogu favorita. To nemamo pravo ni ja, ni bilo ko u klubu. Oni nemaju opterećenje uloge favorita“, decidiran je Milošević, a na pitanje gde je to tačno Radnički u prednosti odgovara kontrapitanjem.
Jeste li vi videli tabelu? Na to sam mislio. Radnički je pokazao kontinuitet u odnosu na nas tokom sezone. Moramo to da vrednujemo“.

Izabrane vesti

Ipak...
Ne kažem to da bih tražio alibi, ovo je realno sagledavanje situacije. Neću kukati ni ovom prilikom, posedujemo kvalitet, a mogućnosti našeg tima su veće nego što pokazujemo... Protiv Zvezde je recimo Partizan igrao odlično, te velike, jake utakmice su pokazale da ekipa ima veći kvalitet nego što se vidi“, hrabri Milošević svoj tim.

Posle 20 dana u Humskoj stekao je nešto bolji utisak o ekipi. Ali je svestan da je za mnoge stvari u fudbalu potrebno više vremena. Prekidi recimo.
Ne donosim čarobni štapić. Da ne letim posle jedne pobede. Radili smo neke stvari koje su više psihološke prirode i neke je ekipa prihvatila. Ništa revolucionarno, jer je teško menjati automatizme koje je tim stekao u poslednjih deset meseci. Srećom, imamo iskusne igrače koji brzo prepoznaju stvari, pa ekipa razume zašto od nje tražimo korekcije“.

Razume naravno i da mnogo toga treba korigovati. Uostalom, sam Milošević je već na početku mandata u crno-belom klubu najavio angažman psihologa.
Nismo stigli taj detalj da organizujemo. O ozbiljnom radu na tom planu možemo da razmišljamo od juna, zasad smo mislili da napravimo test, da nam psiholog pruži smernice. Nemoguće je sve raditi detaljno, već od juna razmišljamo o dugoročnijem rešenju. Uprkos pobedi u poslednjoj utakmici, i dalje imamo padove tokom igre u kojima možemo biti kažnjeni i jačim utakmicama. To je pitanje psihologije. Samopouzdanje proizilazi iz psihološkog pritiska. Suviše je kratak period da bismo nešto sad menjali“.

Da se ipak vratimo na Radnički...
Ovo je dvomeč. Verovatno se neće sve rešiti sutra. Ona ekipa koja bude pokazala više strpljena, želje i volje imaće i veće šanse da se raduje... Očekujem Radnički u istom obliku kao i dosad. To je tim koji ima odlike svog trenera, u smislu energije i agresije. Naš zadatak je da izbegenemo stihiju i jurnjavu na terenu. Bilo koja pobeda je dobar rezultat pred revanš“.

I još malo o treneru Radničkog, koji se u poslednjem ligaškom obračuna nije libio ni da uđe u svojevresnu raspravu sa tribinom.
"Ta taktika Lalatovića je dobra po njegov tim. Nadam se da naša publika neće dvaput nasesti na istu foru".

O samom Partizanu...
Ceo pogon nam je na raspolaganju. Manjih problema ima, ali praktično svih 27 fudbalera trenira. Možda nisu svi blizu takmičarskog nivoa, poput Muse, ali i on bi trebalo uskoro da se vrati, jer je u trenažnom procesu. Nemanja Nikolić je imao povredu leđa i nije hteo nikom da zauzima mesto, to je za poštovanje. Poseduje potencijal, može više nego što je dosad pokazivao, protiv Zvezde i na još nekim uttakmicama je nagovestio potencijal, ali sam uveren da ćemo uspeti iz njega da izvučemo najbolje“.

Ako se to desi možda će Partizan dobiti priliku da u finalu donekle izvuče sezonu. Ako se to desi...
Koga bih voleo u finalu? Mladost iz Lučana“, iskreno će Milošević.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Savo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara