Savo se baš navadio na Čuku: Partizan posle dužeg vremena dobio utakmicu bez drame (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.19. | 20:51

Rikardo, Zakarić i Zdjelar doneli drugu pobedu nad Brđanima u deset dana

Druga pobeda Sava Miloševića na klupi Partizana i ponovo protiv Čukaričkog! Kao da trener crno-belih ima neke neraščišćene račune sa belo-crnima, pa im je ponovo uzeo meru. Samo njima, nikom više otkako je seo na klupu Parnog valjka. Ovog puta je prošlo bez drame, što je bila davno zaboravljena kategorija u Humskoj. A, bilo je i bez publike – 3:0 (1:0).

Poslednji put kada je Partizan lagano dobio utakmicu u Superligi bilo je drugo prolećno kolo i Proleter je ispraćen sa 3:0 iz Humske (23. februar). Posle toga pet poraza, jedan remi i jedna pobeda, uz dramatičan preokret, takođe protiv Čukaričkog pre deset dana (3:2).

Izabrane vesti

Izgleda da je mini izlet u Bijeljinu tokom prošle nedelje bila valjana ideja Sava Miloševića. Rezultat tako govori, a rezultat je početak i kraj svake priče. Sledi paklen raspored za Partizan, ovakva pobeda mu je bila preko potrebna, kao „bronhi“, da se lakše diše.

Da je zaista psihologija veliki problem timu Partizana videlo se posle drugog gola. Posle toga, kada su se opustili, jer su imali bezbedno „rastojanje“, crno-beli su se razigrali, rastrčali, počeli da ređaju prilike i da vladaju terenom. Sve do tog pogotka Gorana Zakarića, bilo je to prepoznatljivo mučenje u Humskoj, kojem je, mimo očekivanja, mnogo doprineo i Čukarički.

Brđani su pokušali sa identičnim receptom kao pre deset dana: tvrdo pozadi, agresivnije i na kontru preko Samjuela Ovusua. To im je u prošloj utakmici donelo dva gola, preokret, vođstvo, ovog puta im nije donelo ništa. Tek posle 2:0 Čukarički je zaigrao otvorenije, krenuo u trku s Partizanom, ali to je već situacija kada da u sprintu na 100 metara date rivalu 50 metara prednosti.

Najgori deo utakmice bila je prva trećina. Pakleno dosadno izgledala je fudbalska utakmica u Humskoj, praktično bez ijednog momenta vrednog pomena. Tek u 28. minutu je Tedić imao atraktivan pokušaj loba za vođstvo Čukaričkog, a njegov promašaj kažnjen je tri minuta kasnije, kada je Rikardo bio vrlo snalažljiv u šesnaestercu gostiju posle asistencije Uroševića – 1:0. To je 16. gol napadača sa Zelenortskih ostrva u Superligi ove sezone.

Nije bilo mnogo uzbuđenja ni u nastavku prvog dela, ali je drugo poluvreme napokon donelo igru vrednu gledanja, malo uzbuđenja, malo trčanja u oba pravca, a ne samo „rukometno“ kruženje Partizana po šesnaestercu Čukaričkog.

Trenutak koji je rešio utakmicu dogodio se u 52. minutu. Otvorio se prostor za napadače Partizana, Pantić je „izbacio“ Zakarića samog na golmana Belića, koji je odbranio prvi, ali nije mogao i drugi udarac krilnog ofanzivca crno-belih – 2:0.

Posle toga se sve otvorilo. Napadi i sa jedne i sa druge strane, a tačku na meč stavio je Saša Zdjelar u 87. minutu svojim prvim golom u ovoj sezoni, a na novu asistenciju Saše Ilića.

Partizan je ovom pobedom umakao Čukaričkom na trećem mestu za tri „i po“ boda, jer ima i bolji međusobni skor. Ali, gužva tek kreće: protiv Radničkog u Humskoj u Kupu u sredu, pa u Nišu u Superligi u (verovatno) nedelju, pa večiti derbi na Marakani u četvrtak... Ozbiljno težak posao i za mnogo jači Parni valjak.

(FOTO: Starsport)


Partizan - Čukarički 3:0 (1:0)
/Rikardo 31, Zakarić 52, Zdjelar 87/

Stadion: Partizana.
Gledalaca: Igra se bez prisustva publike.
Sudija: Novica Anđelovski.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (od 85. Smiljanić) – Zakarić (od 73. Ilić), Ivanović (od 64. Tošić), Pantić - Gomeš. 

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Đorđević (od 56. Luković) - Ovusu, Stojanović, Kajević (od 68. Kovač) - Tedić (od 56. Mudrinski).

 

 


tagovi

FK PartizanČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara