Šćepović završio sa Videotonom?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 18:22

Mađarski prvak prijavio igrače za grupnu fazu Lige Evrope, a na spisku nema starijeg od braće Šćepović

Mađarski prvak Videoton, predvođen srpskim trenerom Markom Nikolićem, napravio je veliki uspeh ovog leta plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, gde je dobio veoma interesantnu grupu sa Čelsijem, PAOK-om i BATE Borisovom. Srpka kolonija u Sekešfehervaru broji trojicu igrača, ali samo dvojica su se našla na spisku za grupnu fazu. To su Danko Lazović i Marko Šćepović, dok njegov stariji brat Stefan neće nastupiti u Evropi.

U poslednje vreme stariji od braće Šćepović nije mnogo ni igrao za Videoton. Zabeležio je samo jedan nastup u prethodnih šest mečeva u prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu šampiona i to je ušao u 90. minutu na teren u utakmici protiv AEK-a u Atini.

Izabrane vesti

Istini za volju, Videoton je u letnjem prelaznom roku doveo još jednog špica, Armina Hodžića iz zagrebačkog Dinama i platio ga, za mađarske uslove, ogromnih 2.400.000 evra. On bi, uz Georgija Milanova iz moskovskog CSKA, trebalo da predstavlja najveće pojačanje Videotona. Pored toga, prednost u odnosu na Stefana Šćepovića ove, pa i u većem delu prošle sezone, dobijao je njegov mlađi brat Marko koji ima i duži staž u dresu kluba iz Sekešfehervara.

Izostavljanje sa spiska moglo bi da znači i da će stariji Šćepović na zimu krenuti u potragu za novim klubom posle samo godinu dana. On je u januaru ove godine stigao u Videoton iz španskog Hetafea. U dresu mađarskog kluba do sada je odigrao 20 utakmica i postigao sedam golova, prošle sezone je osvojio titulu prvaka Mađarske.

Poređenja radi, Marko Šćepović je za prethodnih godinu i po dana u ovom klubu zabeležio 71 nastup i 35 golova. Inače, u smiraj nedavno završenog prelaznog roka pojavile su se neke nezvanične informacije o mogućem povratku u Seltik, ali ništa ozbiljno, niti konkretno se nije sedilo. Šćepović je u karijeri nastupao za veliki broj klubova, među kojima su OFK Beograd, Sampdorija, Briž, Kortrajk, Partizan, Sporting Hihon i Seltik.

Na spisku Videotona za Ligu Evrope nalaze se: Adam Kovačik, Tomas Tujvel, Andraš Harsfalvi, Atila Fiola, Anel Hadžiž, Silvester Hangja, Armin Hodžić, Sabolč Hušti, Roland Juhaš, Ištvan Kovač, Danko Lazović, Loik Nego, Boban Nikolov, Mate Patkaj, Marko Šćepović, Stopira, Kristijan Tamaš, Bence Tot, Vinisijus, Georgi Milanov, Berec Zombor, Kristijan Gereši, Sabolč Balint.

Foto: Shutterstock


tagovi

VideotonStefan ŠćepovićMarko ŠćepovićMarko NikolićDanko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara