Sedmi put je otišao iz Mančester Junajteda! Ovog puta za sva vremena i za preko 20.000.000 evra...

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 23:38

Kristal Palas rešio pitanje golmana

Završila se ovog leta era Davida De Hee na golu Mančester Junajteda ali onaj koji je najduže čekao na taj momenat, nije dočekao da konačno dobije šansu između stativa na Old Trafordu.

Din Henderson je večeras po sedmi put u karijeri napustio klub u kojem je ponikao. Ovoga puta za sva vremena. Nakon šest pozajmica u prethodnih sedam godina, engleski čuvar mreže je definitivno spakovao kofere i neće se više vraćati. Prešao je u Kristal Palas u transferu teškom 17.500.000 evra fiksno plus 6.000.000 kroz bonuse, tako da će Crvenim đavolima doneti zaradu od makar 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Henderson je još kao dete govorio da ima dva cilja u karijeri. Da stane na gol Karlajla u kojem je počeo da trenira fudbal i Mančester Junajteda u koji je došao sa 14 godina. Ostvarila su mu se oba cilja, ali ne baš kako je želeo...

Prošao je mlađe selekcije Crvenih đavola, kalio se po raznim pozajmicama, da bi eksplodirao na privremenom boravku u Šefild Junajtedu. Prvo u Čempionšipu, pa u Premijer ligi. Solskjer ga je vratio na Old Traford, dao mu šansu ali pored De Hee jednostavno nije mogao da bude prvi golman. Letos je otišao u Notingem na pozajmicu i Šumari su hteli ovog leta da ga otkupe. Ipak, Junajted je tražio previše, a istovremeno je doveo Onanu umesto De Hee za prvog golmana i jasno stavio do znanja Hendersonu da opet ne računa na njega. 

Kristal Palas se javio, pokazao mu koliko ga želi i obećao mu neprikosnoven status prvog golmana. Prihvatio je i skrasio se na Selhurst Parku.


tagovi

Din HendersonLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara