Šefu Milojeviću i klubu za rođendan: Zvezdini rekorderi!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.19. | 19:50

Crveno-beli u svečarskoj atmosferi savladali Zemun (4:0) i upisali se u istorijske almanahe srpskog fudbala

Na rođendanskim tortama kluba i šefa Vladana Milojevića doslovce piše – Zvezdini rekorderi! Aktulena generacija najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kolektiva upisala se još jednom u zlatne almanahe Crvene zvezde. Posle Lige Evrope, proleća u Evropi, Lige šampiona, tim predvođen Vladanom Milojevićem uspeo je da pomeri granicu nepobedivosti. Goleda protiv Zemuna (4:0) bila je 52. meč bez prvenstvenog poraza. Serija započeta u Kruševcu 1. oktobra 2017. godine, nastavljena je i ove večeri u lepoj atmosferi stadiona Rajko Mitić.

Delije su slavile 74. rođendan Crvena zvezda, tim Vladana Milojević je autoritet pokazao na nejakim Zemuncima. Iako su gosti pružili dobar otpor do penala u 31. minutu i realizacije Marka Marina, kasnije su morali da potpišu kapitulaciju izražene kroz golove mladog Dejana Joveljića i Milana Pavkova. Bilo je u igri domaćina i manjkavosti, ali Vladan Milojević je nastavio da insistira na sistemu sa dvojicom klasičnih napadača i ofanzivnim veznim redom.

Izabrane vesti

Takvu postavku na najbolji mogući način iskoristio je za bildovanje samopouzdanja Dejan Joveljić, kroz pogodak i iznuđeni jedanesterac. Da je imao samo više koncentracije momak rođen 199. godine mogao je i morao da predstavlja jagodu na šlagu rođendanske torte.

Postavka Vladana Milojevića sa dvojicom napadača, i srednjim redom nakrcanim vrlo kreativnim igračima, najavljivala je ofanzivni tornado u martovskoj noći na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Kada se tome doda da je na tribinama najvećeg srpskog stadiona bilo više od 20 hiljada gledalaca, nekako se očekivalo da Zemunci budu progutani kao živo jaje.

Međutim, dobro postavljeni tim Dejana Švabe Đurđevića odolevao je srpskom šampionu bolje nego većina superligaških ekipa. Miris baklji i rođendanskog praznika nije imao dejstvo otrova za goste. Zemun je prvi pripretio preko Neškovića (lopta mu otišla u gol aut), Zvezda je ređala prilike preko Pavkova i Joveljića. Mladi napadač nije znao da ukroti lucidna dodavanja Marka Marina iza leđa kompletne odbrane. Prvi odbijeni talas Zvezdinih napada, naterao je domaće da lagano pojačavaju pritisak. Utisak u igri srpskog šampiona jedva da je bio zadovoljavajući, iako je pored Joveljića šansu imao i Milan Pavkov, dok je Savić zapretio preko Marina.

Crveno-beli su se oslanjali na kombinatoriku Marina i Mirka Ivanića, mnogo konkretnijeg i boljeg nego u Lučanima. Ipak, gosti su slomljeni tek posle jeftinog jedanesteraca. Kasnio je Azemović u pokušaju da zaustavi loptu ka Gajiću, zakačio Zvezdinog desnog beka koji je pao. Za sudiju Šegrta nije bilo dileme, baš kao što nije bilo neizvesnosti kada je lopti prišao Marko Marin – 1:0.

Najbolji Zvezdin fudbaler je dao gol, prišao klupi da se požali Vladanu Milojeviću, i izašao. Nije bilo potrebe da se rizikuje.

Crvena zvezda je utakmicu sa Zemunom počela bez krila, u sistemu 4-1-3-2. Pomerao je mladog Joveljića, trener Vladan Milojević, pokušavao da napuni bokove i još jače pritisne Zemunce. Na staro oružje crveno-beli su udvostručili prednost. Odlično je Ivanić presekao loptu, a Pavkov nesebično poslužio Joveljića koji je lepo reagovai i stigao do petog gola u sezoni.

Mnogo pre nego što su Delije napravila vatromet u 74. minutu (simbolika za 74. rođendan) bilo je sve jasno. Trener crveno-belih Vladan Milojević iskoristio je drugo poluvreme da razigra Vukanovića i Vulića. Pobedu crveno-belih ulepšao je Pavkov iz novog penala, pošto je Vućić srušio Joveljića. Svoju mrežu pogodio je Zlatkovića, nakon što je probio Filip Stojković.

CRVENA ZVEZDA – ZEMUN 4:0 (2:0)
/Marin 31, Joveljić 42, Pavkov 53, Zlatković 67ag/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 21.318
Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan - Gajić, Savić, Babić, Stojković - Jovičić - Jovančić (od 70. Vulić), Marin, (od 37. Ebisilio), Ivanić - Pavkov (od 56. Vukanović), Joveljić.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević – Mijailović, Azemović, Zlatković, Vučić – Kiso, Kukuličić (od 56. Tomić), Nešović, Sinđić (od 46. Tošeski), Ilić - Vidić.

SUPERLIGA - 26. kolo

Subota
Radnički - Mladost  1:0 (1:0)
/Ranđelović 40/

Napredak - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Zemun 4:2 (2:0)
/Marin 31, Joveljić 42, Pavkov 53, Zlatković 67ag/

Nedelja
15.00: (2,50) Dinamo (3,20) Čukarički (2,70)
15.00: (1,75) Spartak (3,30) Radnik (4,80)
17.00: (2,10) Bačka (3,00) Mačva (3,70)
17.00: (5,60) Voždovac (3,60) Partizan (1,60)
17.00: (1,35) Proleter (4,30) Rad (9,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara